Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hir­vi­eläin­ten met­säs­tyk­sel­lä on vir­kis­ty­sar­voa, mutta hirvet uh­kaa­vat vä­hen­tää leh­ti­pui­den määrää – Tuore ra­port­ti kokoaa yhteen hir­vi­eläin­ten vai­ku­tuk­sia

Raportti esittelee hirvieläinten merkitystä riistana ja vaikutuksia maa- ja metsätalouteen, liikenteeseen, ekosysteemiin ja talouteen.

Hirvieläimet ovat runsastuneet ja levittäytyneet uusille alueille Suomessa 50 vuoden aikana. Luonnonvarakeskuksen raportin mukaan hirvieläinten riista-arvo on kasvanut, mutta niin ovat myös maa- ja metsätalousvahingot ja liikenneonnettomuudet.

Tuore raportti esittelee hirvieläinten merkitystä riistana sekä vaikutuksia maa- ja metsätalouteen, liikenteeseen, ekosysteemiin ja talouteen.

– Valtaosa keskustelusta tiivistyy kysymykseksi hirvieläinkantojen sopivasta koosta. Tutkimuslaitoksen rooli on tuoda esiin luotettavaa ja läpinäkyvää tutkimustietoa eri näkökulmista. Raportti tarjoaa koottua tietoa päätöksenteolle ja tuo esille aihepiirit, joista tarvitaan lisää tutkimusta, hankkeesta vastannut Luken erikoistutkija Juho Matala sanoo.

Hirvenmetsästykseen osallistuu vuosittain hieman yli 100 000 henkilöä. Saalismäärä vaihtelee 38 000–68 400 hirveen. Metsästykseen käytetään rahaa noin 30 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.