Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Hillan ja mus­ti­kan sato näyttää lu­paa­val­ta, thai­maa­lai­set ke­rää­jät saa­pu­vat mät­täil­le viikon päästä – ”Mus­tik­ka­ki­los­ta mak­se­taan euron ja kahden vä­lil­tä, hil­las­ta seit­se­mäs­tä eurosta ylös­päin”

Hillan sekä mustikan kukinta on onnistunut hyvin, vaikka kesän alkupuoli oli monin paikoin lämmin ja kuiva. Hilla alkaa pikkuhiljaa olla poimintakypsää. Näin arvioi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Rainer Peltola.

– Hillassa alkaa olla jo väriä, joten eteläisessä Lapissa marjaan päästään runsaan viikon päästä.  Tämä on nyt kolmas hyvä hillavuosi, kukinta onnistui hyvin.

Mustikan osalta tunnelmat ovat vielä odottavaiset, joskin sadosta voidaan odottaa tavanomaisen runsasta.

– Jo tässä vaiheessa etelämmässä voi löytää kypsiä marjoja, pohjoisessa Suomessa mustikka kypsyy heinä-elokuun vaihteen tienoolla.

Innokkaimpien marjastajien kannattaa odottaa vielä tämä viikko tai kaksi ennen mättäille suuntaamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.