Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Hen­ki­lö­va­lin­nat kä­si­tel­tiin läpi pi­ka­tah­tia uudessa val­tuus­tos­sa – näillä aja­tuk­sil­la uudet pu­heen­joh­ta­jat ottavat teh­tä­vät vastaan

Anni-Inkeri Törmänen (vasemmalla) ja Mari Kälkäjä saivat puheenjohtajuuksiinsa yksimielisen tuen valtuustossa.
Anni-Inkeri Törmänen (vasemmalla) ja Mari Kälkäjä saivat puheenjohtajuuksiinsa yksimielisen tuen valtuustossa.
Kuva: Toivo Kiminki

Kahden puheenjohtajan tekniikalla läpi viety Pudasjärven kaupunginvaltuuston kokous ei vienyt tiistai-iltana aikaa kuin reilun puolituntisen. Kahden teknisen vaaliliiton valmiiksi neuvottelemat valinnat menivät läpi nurinoitta.

Kokouksen alkuvaiheen valtuuston vanhimpana nuijinut vasemmistoliiton Paavo Tihinen muistutti valtuutettuja vaalilupausten lunastamisen alkamisella heti keskiviikkona.

– Pidetään kuntatalous aina muutaman askeleen verran muuta edellä, niin vältytään kriisikuntaluokitukselta.

Valtuuston puheenjohtajaksi yksimieleisesti valittu keskustalainen Mari Kälkäjä, sai jakaa puheenvuorot keskustan ja kokoomuksen sekä demareiden, vasemmistoliiton, vihreiden ja perussuomalaisten muodostamien teknisten vaaliliittojen ääntä käyttäneiden Juha Heikkilän, (kesk.) ja Tuula Kuukasjärven (sd) kesken.

Kiitospuheessaan Kälkäjä myönsi tuntevansa hieman paineita tehtävässään, jossa on Pudasjärven historian ensimmäinen nainen. Hän kiitteli edellistä valtuustoa hyvistä päätöksistä mutta muistutti, että päätettävää on edelleen.

– Meidän päätöksentekijöiden pitää olla mahdollisimman avoimia kuntalaisiin päin. Itse aion olla helposti lähestyttävä valtuuston puheenjohtaja.

Vielä Kälkäjä toivoi entistäkin tiiviimpää yhteistyötä valtuustoryhmien välille.

Samanlaisen toiveen esitti kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittu keskustalainen Anni-Inkeri Törmänen. Hänestä valtuutettujen, ovatpa he nuoria tai vanhoja, miehiä tai naisia, aloittelevia tai konkareita, tulee toimia yhdessä, kuten itsenäisyyden juhlavuoden teema on.

Uudessa kaupunkistrategiassa Törmänen näki tavoitteet asetetun niin korkealle, että tekemistä riittää.

Sen tavoitteisiin pääsemiseksi hän sanoi kunnan rooliin kuuluvia yritysten toimitiloja ja kuntalaisten asuntoja tarvittavan paljon.

– Siinä meillä on tekemistä!