Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ely-kes­kus va­roit­taa hyy­de­tul­vien ris­kis­tä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – voi­mis­tu­va pak­ka­nen voi pa­hen­taa hyy­de­ti­lan­net­ta edel­leen

Hyydetulvat voivat nostaa vedenkorkeuksia nopeastikin, varoittaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus. Ely-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita seuraamaan tilannetta ja varautumaan tulvasuojaustoimenpiteisiin nopeasti.

Jäällä liikkuminen on tällä hetkellä tavanomaista vaarallisempaa, koska suuret virtaamat heikentävät jääkantta. Virtaamat ovat olleet ajankohdan normaaliolosuhteisiin nähden huomattavan suuria syksyn runsaiden sateiden ja lämpimien säiden vuoksi. Jäällä liikkumista tulee ehdottomasti välttää alueilla, joissa on sulaa vettä jääkannen päällä.

Jokiin ei ole olosuhteiden vuoksi vielä syntynyt normaalia jääkantta. Tammikuun pakastunut sää on kuitenkin vauhdittanut jääkannen muodostumista jokiin. Suuret virtaamat pitävät joet vielä monin paikoin jäättöminä.

Avoimet jokijaksot, lumisateet ja pakkanen edesauttavat hyyteen muodostumista. Lähipäivinä voimistuva pakkanen voi kuitenkin hankaloittaa jokivarsien hyydetilannetta entisestään, ely-keskus varoittaa tiedotteessaan.

Jokivesi voi nousta hyyteen vuoksi äkillisesti rakennuksiin ja/tai katkaista teitä. Mahdollisten teiden katkeamisten takia ihmisiä voi jäädä saarroksiin kiinteistöihin tai pääsy kiinteistöille voi estyä.