Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Di­rek­tii­vi toi val­tuus­to­vi­deoi­den jul­kai­se­mi­seen kink­ki­sen pulman – ­Pu­das­jär­ven va­lit­se­ma la­ki­tul­kin­ta on yk­si­se­lit­tei­sen väärä, sanoo avin yli­tar­kas­ta­ja Viena Rainio

Pudasjärvi poistaa valtuustokokousten videotallenteet verkosta kahden viikon jälkeen. Kaupunki vetoaa asiassa EU:n saavutettavuusdirektiivin. Sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston että Kuntaliiton asiantuntijat katsovat, että kaupungin valitsema malli ei ole digipalvelulain mukainen.

Pudasjärven kaupunginvaltuuston kokouksessa 15. joulukuuta nuijittiin budjetti läjään. Vajaat kolme tuntia pitkän videotallenteen päätteeksi hyvää joulua toivottelevat niin valtuuston puheenjohtaja Olga Oinas-Panuma (kesk.) kuin kaupunginjohtaja Tomi Timonenkin.

Kokous lähetettiin suorana YouTubessa. Lähetystä ja siitä julki jätettyä tallennetta vaivasivat luokattoman heikko ääni, joka rätisi ja katkeili niin, että puheita oli työlästä seurata.

Tekstitys olisi auttanut, mutta sellaista ei ole eikä ainakaan ihan heti tulekaan. Siksi tallenteen olisi myös pitänyt poistua saatavilta 14 vuorokautta suoran lähetyksen jälkeen.

Tallenne oli katsottavissa vielä tiistaina, kun oli kulunut 20 päivää lähetyksestä, vaikka valitun periaatteen mukaan sen olisi jo pitänyt kadota.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin