Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Avi ja Poh­jois-Poh­jan­maan ko­ro­na­koor­di­naa­tio­ryh­mä ker­to­vat kes­ki­viik­ko­na uusista suo­si­tuk­sis­ta ja mää­räyk­sis­tä

Koronavirus covid-19 testausvälineitä.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä tiedottavat keskiviikkona koronaepidemian poikkeusoloihin liittyvistä päätöksistä Pohjois-Pohjanmaalla.

Tilaisuudessa käydään läpi pandemiatilanne alueella, alueelliset suositukset ja määräykset, ja niiden toimeenpano kunnissa. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Korpelainen esittää myös oman katsauksen.

Kalevan kautta voi seurata suoraa lähetystä tiedotustilaisuudesta keskiviikkona 3. maaliskuuta kello 13 alkaen.

Maakunnan koordinaatioryhmä kokoontui jo tiistaina päivällä tekemään päätöksensä. Jatkotoimia viimeistellään ja valmistellaan vielä keskiviikkoon saakka. Korpelaisen mukaan tilanne on monimutkainen, ja esimerkiksi sanamuotoja joudutaan vielä hiomaan.

Tilaisuuden avaa ja puhetta johtaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

Tilaisuudessa ovat aiemmin mainittujen lisäksi tartuntataudeista vastaava aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola, johtaja Maria Siurua, johtaja Päivi Suorsa sekä lakimies Heli Kajava Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta. Paikalla on myös infektiolääkäri Teija Puhto Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.