Ylen Egen­land-oh­jel­maa ku­va­taan Pu­das­jär­vel­lä tällä vii­kol­la – eri­tyis­laa­tui­nen Kor­ko­ken­kä­kuk­ka­mek­ko­suo­hiih­don mm-kisa kiin­nos­taa ja in­nos­taa

Korkokenkäkukkamekkosuohiihdossa tyylillä on merkitystä. Kuva viime vuoden hiihdoista.
Korkokenkäkukkamekkosuohiihdossa tyylillä on merkitystä. Kuva viime vuoden hiihdoista.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Erityislaatuinen korkokenkäkukkamekkosuohiihtotapahtuma herättää vuosittain laajaa mediahuomiota niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Esimerkiksi viime vuonna Pudasjärven suolla kuvattua materiaalia esitettiin sadoille miljoonille katsojille Kiinan televisiossa.

– Korona pelasti meidät kiinalaisten massavierailulta, tapahtuman isä, taiteilija Kari Tykkyläinen naurahtaa.

Tämän kesän kisa käydään tulevana lauantaina. Kapustasuolle Ranuantien varteen kokoonnutaan korkokenkien, suksien, kukkamekkojen ja liian pienien rippipukujen kanssa jo perinteiseen tapaan.

Myös tänä vuonna kuvauskalustoa saapuu paikalle, sillä korkokenkäkukkamekkosuohiihtoa ja Tykkyläisen toimintaa kuvataan suosittuun Ylen Egenland-matkaohjelmaan.

Egenland esittelee yleisön vinkkaamia omaperäisiä kotimaanmatkakohteita ja nyt Pudasjärvi on ensimmäistä kertaa päässyt mukaan. Parhaat ehdotukset on valittu mukaan kaksikieliseen tv-ohjelmaan ja netin kasvavaan matkaoppaaseen.

Egenlandin kolme ensimmäistä kautta on lähetetty Yle Teema&Fem -kanavalla 2018–2020. Kaikki jo julkaistut jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Tykkyläinen kertoo, että kuvausryhmä saapuu Pudasjärvelle jo perjantaina. Tykkyläinen odottaa muutenkin mukavasti väkeä viikonlopun kisailuun. Hän tietää, että suohiihtäjiä on saapumassa eri puolilta Suomea.

Korkokenkäkukkamekkosuohiihdon mm-kisoissa tullaan näkemään vetistä menoa ja vauhtia.

– Olosuhteet ovat ihanteelliset. Suo on nyt parhaimmillaan eikä se taatusti ole kuiva! Tykkyläinen tietää.

Mukaan kilpailemaan eri sarjoihin voi ilmoittautua paikan päällä.

– Meillä on siellä pakettiautossa pukuhuone, josta pääsee lainaamaan varusteita.

Tapahtumassa mukana on myös Siuruan kyläyhdistys, joka myy hiukopalaa ja kahvia.

– Käteistä kannattaa varata mukaan, Tykkyläinen vinkkaa.

Katso kuvagalleria viime vuoden korkokenkäkukkamekkosuohiihdoista tästä linkistä.