Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Yksi karhu kaa­det­tu Lapissa en­sim­mäi­se­nä pyyn­ti­päi­vä­nä

Karhunmetsästyksen ensimmäisenä päivänä perjantaina on Itäisellä poronhoitoalueella kaadettu yksi karhu Inarissa. Uroskarhu kaadettiin Ivalon itäpuolella.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti läntisen poronhoitoalueen karhunpyyntikiintiö on 20 karhua ja itäisen poronhoitoalueen kiintiö 70 karhua. Itäiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat sekä läntiseen poronhoitoalueeseen muut poronhoitoalueen kunnat.

Karhunmetsästys alkaa 20. elokuuta ja loppuu lokakuun viimeisenä päivänä. Kaatolupien määrää nostamalla on tarkoitus pysäyttää karhukannan kasvu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.