Vuoden ret­ki­koh­det­ta 2021 voi eh­dot­taa – kil­pai­lun teemana tal­vi­ret­kei­ly

Tänä vuonna kilpailun teemana on talviretkeily. Kilpailusssa haetaan ympärivuotista luontokohdetta, joka on kehittänyt erityisesti talviretkeilyn mahdollisuuksia.
Tänä vuonna kilpailun teemana on talviretkeily. Kilpailusssa haetaan ympärivuotista luontokohdetta, joka on kehittänyt erityisesti talviretkeilyn mahdollisuuksia.
Kuva: Toivo Kiminki

Vuoden retkikohde 2021 -kilpailun teemana on talviretkeily.

Ehdotuksia Suomen parhaaksi talviretkikohteeksi voi tehdä Goexpon nettisivuilla 4.10.2020 saakka.

– Kilpailussa haetaan ympärivuotista luontoretkikohdetta, joka on viime vuosina kehittänyt erityisesti talviretkeilyn mahdollisuuksia. Tämä voi näkyä esimerkiksi reittien ja taukopaikkojen rakentamisena tai talvivarusteiden vuokrauspalveluina. Kohteessa tulee olla merkittyjä, talvella ylläpidettyjä reittejä ja taukopaikkoja, muita talviretkeilyä tukevia palveluita sekä mahdollisuus omatoimiseen retkeilyyn, Messukeskukselta tiedotetaan.

Ehdotuksia voivat jättää niin retkeilijät kuin retkeily- ja matkailupalveluita tuottavat tahotkin. Yksi henkilö voi ehdottaa useampaakin retkikohdetta. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee kymmenen finalistia. Raati painottaa kohteiden arvioinnissa kohteen viime vuosina tekemiä, talviretkeilyä parantaneita toimia sekä kohteen merkittävyyttä, saavutettavuutta ja palveluita. Lisäksi raati arvostaa uudenlaisia oivalluksia ja retkeilyn innovaatioita, jotka edistävät suomalaista retkeilykulttuuria.

Voittaja valitaan finalistien joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä ja osastolla kevään 2021 GoExpo-messuilla. Palkinto annetaan retkikohdetta hallinnoivalle organisaatiolle, jonka tehtävänä on alueen virkistyskäytön kehittäminen. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä.

Palkinto jaetaan nyt jo 17. kerran. Viime vuoden teemana oli ympäristömyönteisyys ja tittelin voitti Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue Tampereella.