Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Voi­sit­ko sinä ke­hit­tää Pu­das­jär­ven ni­mik­ko­tuot­teen? – Avoi­mes­sa kil­pai­lus­sa haetaan pai­kal­lis­ta tuo­tet­ta kah­des­sa sar­jas­sa

Pudasjärven Kehitys Oy käynnistää Pudasjärvi-tuotekisan, jossa haetaan paikkakunnan omia nimikkotuotteita.

– Kisa käynnistyy nyt toukokuussa, jotta osallistujilla on aikaa hiota ideoitaan kesän aikana ja saada tuote valmiiksi ennen elokuun Pudasjärvi-päiviä. Toivottavasti kisa herättää kiinnostusta ja saamme paljon osallistujia, toivoo yritysneuvoja Auvo Turpeinen.

Kisassa on kaksi sarjaa. Toisessa sarjassa haetaan matkamuistoksi tai lahjaksi soveltuvaa tuotetta ja toisessa sarjassa elintarviketta, joka on mielellään paikallisista raaka-aineista valmistettua makeaa tai suolaista syötävää.

Molemmissa sarjoissa voi käyttää vapaasti mielikuvitusta ja tuoda paikallista osaamista esille, kertoo Pudasjärven Kehityksen toimitusjohtaja Sari Turtiainen.

– Toinen tuote voisi soveltua esimerkiksi liikelahjaksi tai matkamuistoksi Pudasjärveltä. Syötävä tuote voisi olla esimerkiksi Pudasjärvi-leivos tai jokin illanistujaisten herkku, miettii Turtiainen.

Kilpailuun haetaan paikallisia tuoreita ideoita, ei kopioita jo olemassa olevista tuotteista. Tuotteen tulee olla ennen julkaisematon, kustannustehokas ja helposti valmistettavissa.

– Kisan kautta haetaan ihan uusia paikkakuntaa esille tuovia tuotteita ja on hauska nähdä, mitä hienoa osallistujat keksivät, toteaa Turpeinen.

Kisan tuomaristoon ovat lupautuneet kaupunginjohtaja Tomi Timonen, ravintoloitsija Anne Mikkola Ravintola Rauhalasta Oulusta, Iijokiseudun päätoimittaja Martta Oinas-Panuma sekä Pudasjärven Kehityksen toimitusjohtaja Sari Turtiainen.

Tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen ominaisuuksiin, kuten ulkonäköön ja visualisuuteen, sovellettavuuteen, innovatiivisuuteen, nimeen, tarinaan, tuoksuun, väriin, makuun ja koostumukseen.

Kilpailu on avoin kaikille muille paitsi tuomariston jäsenille.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai työryhmässä, yrityksenä tai yhteisönä.

Kilpailuohjeet löytyvät Pudasjärven Kehityksen nettisivuilta. Valmiit tuotteet tulee toimittaa kilpailun järjestäjille 22.8. mennessä.

Voittaja julkistetaan elokuun lopulla Pudasjärvi-päivien yhteydessä.