Vii­kon­lop­pu­päi­vys­tys jat­ku­mas­sa vain lauan­tai­na – pal­ve­lu­muu­tok­set Pu­das­jär­ven ter­veys­ase­mal­la voimaan ensi vuoden alusta

Kiireellisen hoidon lääkäripäivystystä järjestetään Pudasjärvellä ensi vuoden alusta alkaen viikonloppuisin yhtenä päivänä viikossa, päätti Oulunkaaren palvelutuotantolautakunta viime viikolla.

Päivystys on auki yhtenä päivänä, lauantaina tai sunnuntaina, jolloin töissä on lääkäri ja hoitaja yhtä aikaa.

– Toisen viikonlopun päivänä ei enää ole erillistä hoitajapäivystystä, ja tällöin päivystyksestä vastaa Oulun seudun yhteispäivystys, täsmentää Oulunkaaren terveyspalvelujohtaja Pasi Eskola.

– Apteekki on Pudasjärvellä auki myös lauantaisin, joten viikonlopun kiirevastaanotto on tästäkin näkökulmasta perusteltua järjestää ensisijaisesti lauantaisin.

Kesästä 2019 alkaen Pudasjärven terveysaseman päivystys on toiminut sairaanhoitajan voimin lauantaisin ja sunnuntaisin lääkäripäivystyksenä.

Päivystyksen ulkopuolisina aikoina potilaat ovat ohjautuneet normaalisti OYSiin, kuten muutoinkin virka-ajan ulkopuolella.

Muutosta perustellaan sillä, että kesän ja syksyn kokemusten mukaan lauantaipäivien hoitajan työpanos suhteessa potilasmääriin on ollut vähäisellä käytöllä.