Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Törkeä petos ja ra­han­pe­su Oulun kä­rä­jil­lä – tapaus juontaa juu­ren­sa Pu­das­jär­vel­le vuoteen 2012

Syytteen mukaan rikoksen kautta saatu omaisuus on ollut erittäin arvokas.
Syytteen mukaan rikoksen kautta saatu omaisuus on ollut erittäin arvokas.
Kuva: Toivo Kiminki

Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin maanantaina tapausta, jossa syyttäjä vaati pudasjärveläiselle ruokapalveluyrittäjälle ja hänen puolisolleen vähintään 10 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta ja maksettavaksi vähintään 80 päiväsakkoa törkeästä petoksesta ja rahanpesusta.

Tapaus juontaa juurensa vuodelle 2012, jolloin syyttäjän mukaan ruokapalveluyrittäjä erehdytti vuonna 1921 syntynyttä, yksin kotonaan asuvaa vanhusta luovuttamaan tälle säästönsä, noin 49 000 euroa.

Haastehakemuksen mukaan yrittäjä ja hänen aviopuolisonsa käyttivät vanhukselta saadut rahat yhteisen talon kauppahinnan maksamiseen.

Syytteen mukaan rikoksen kautta saatu omaisuus on ollut erittäin arvokas ja rikos on tehty suunnitelmallisesti, joten myös rahanpesu on ollut törkeä.