Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

THL pai­not­taa inf­luens­sa­ro­ko­tuk­sen tär­keyt­tä: "Sa­ma­nai­kai­ses­ti sai­ras­tet­tu inf­luens­sa ja korona ovat huono yh­dis­tel­mä kenelle ta­han­sa"

Kausi-influenssarokotuksen tärkeys korostuu korona-aikana.
Kausi-influenssarokotuksen tärkeys korostuu korona-aikana.
Kuva: Anssi Jokiranta

Riskiryhmien maksuttomat influenssarokotukset alkavat marraskuussa Pudasjärven terveysasemalla. Ensimmäinen joukkorokotuspäivä on lauantaina 21.11.

Osa joukkorokotuspäivistä on tänä vuonna ajoitettu poikkeuksellisesti lauantaipäiviin ja niissä sisäänkäynti terveysasemalle on porrastettu asiakkaan sukunimen alkukirjaimen mukaan.

Rokotukset on jo aloitettu osassa Suomea, mutta suurin osa aloittaa rokotukset marraskuussa. THL kertoo tiedotteessaan, että rokotteen ottaminen on tärkeää koronapandemian aikana.

– Samanaikaisesti sairastettu influenssa ja korona ovat huono yhdistelmä kenelle tahansa, mutta aivan erityisesti riskiryhmille. Sen vuoksi influenssarokotteen ottaminen on tänä vuonna erityisen tärkeää, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo.

Influenssaepidemia ei kuitenkaan ole vielä alkanut Suomessa. THL:n Tartuntatautirekisteriin ei ole heinäkuun jälkeen ilmoitettu yhtään laboratoriovarmistettua influenssatartuntaa.

Nohynek muistuttaa, että rokote ehkäisee influenssan leviämistä suojaten sekä rokotettua että tämän lähipiiriä.

Maksuttoman influenssarokotteen saavat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat, raskaana olevat naiset, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri, asepalveluksen aloittavat miehet ja naiset, puolen vuoden ja korkeintaan kuuden vuoden ikäiset lapset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö.

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Lisäksi rokotetta tarjotaan THL:n mukaan henkilöille, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa, kuten vastaanottokeskuksissa ja vankeinhoitolaitoksissa.