Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Suuri len­to­toi­min­ta­har­joi­tus alkoi, kestää kaksi viikkoa – matalia lentoja ja vä­läh­dyk­siä tai­vaal­la

Suomen ilmavoimien Hornetit jyrisevät kymmenien muiden lentokoneiden kanssa tämän ja ensi viikon myös Pudasjärven ilmatilassa.
Suomen ilmavoimien Hornetit jyrisevät kymmenien muiden lentokoneiden kanssa tämän ja ensi viikon myös Pudasjärven ilmatilassa.
Kuva: Toivo Kiminki

Maanantain alkanut Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien järjestämä lentotoimintaharjoitus Arctic Challenge Exercise jyristää pohjoisen taivaalla tämän ja ensi viikon arkipäivinä aamuyhdeksän ja iltakuuden välillä.

Järjestävien ilmavoimien kaluston lisäksi lentokoneita ja helikoptereita on USA:sta, Kanadasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Espanjasta, Sveitsistä, Alankomaista ja Belgiasta, yhteensä yli sata konetta.

Harjoitukseen kuuluu lentoja myös matalalla. Käytössä on omasuojaheitteitä, jotka näkyvät lyhytaikaisina välähdyksinä taivaalla. Lentoja tehdään kaikkien järjestävien maiden pohjoisosien yllä.