Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Suunta on eteen­päin – Pu­das­jär­ven Ke­hi­tyk­sen uudet tilat ja toi­min­ta saivat kii­tos­ta

Pudasjärven Kehitys oy:n avoimissa ovissa yritysneuvoja Auvo Turpeinen, Aila Helve, Elvi Räisänen, kaupunginjohtaja Tomi Timonen, kehitysyhtiön toimitusjohtaja Sari Turtiainen ja Pudasjärven Yrittäjien puheenjohtaja, K-Supermarketin kauppias Tommi Niskanen keskustelivat kehitysyhtiön toiminnasta. Avoimien ovien päivänä oli keväistä tarjottavaa vieraille.
Pudasjärven Kehitys oy:n avoimissa ovissa yritysneuvoja Auvo Turpeinen, Aila Helve, Elvi Räisänen, kaupunginjohtaja Tomi Timonen, kehitysyhtiön toimitusjohtaja Sari Turtiainen ja Pudasjärven Yrittäjien puheenjohtaja, K-Supermarketin kauppias Tommi Niskanen keskustelivat kehitysyhtiön toiminnasta. Avoimien ovien päivänä oli keväistä tarjottavaa vieraille.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Viime vuonna toimintansa käynnistänyt Pudasjärven Kehitys oy on saanut toimistotilansa Kauppatiellä edustuskuntoon. Toimitiloista tavoittaa toimitusjohtaja Sari Turtiaisen ja yritysneuvoja Auvo Turpeisen aina silloin, kun he eivät ole yrityskentällä kiertämässä.

Tilojen takaosaan on eristetty tyylikäs neuvotteluhuone käyttäen rakennusmateriaalina Kontion uutta painumatonta hirttä ja Profinin lasiliukuseinää. Perjantaina Pudasjärven Kehitys oy järjesti tiloissa avoimet ovet, joissa piipahti mukavasti väkeä vaihtamassa kuulumisia ja tutustumassa kaupungin omistaman yrityksen toimintaan.

Pudasjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tommi Niskanen on seurannut kehitysyhtiön toimintaa hyvällä mielellä.

– Yrittäjien viesti kentältä on pitkään ollut se, että Pudasjärvellä tarvitaan henkilö, johon yrittäjät voivat helposti ottaa yhteyttä tarvittaessa.

Nyt asia on saatu kuntoon, kun yritysneuvoja Auvo Turpeinen hoitaa tehtävää. Yrittäjien mukaan yritysneuvonta on erittäin tärkeä palvelu, jota tarvitaan niin pienissä kuin suurissa yrittäjän eteen tulevissa tilanteissa. Niskanen kiittää toimintaa selkeydestä.

– Välitön kanssakäyminen on olennaista.

Turpeinen onkin tutustunut ahkerasti paikalliseen yrityskenttään. Muutaman viime kuukauden aikana hän on vieraillut jo 91 yrityksessä. Vierailut on otettu hyvin vastaan.

– Yrittäjät ovat myös mukavasti haastaneet ja kyselleet, mitä on tarjolla, Turpeinen naurahtaa.

Neuvoja on työssään kartoittanut yrittäjien kehittämiskohteita ja palveluntarpeita. Tarpeiden mukaisesti on jo järjestetty muun muassa hankintoihin ja rahoitukseen liittyviä info-tilaisuuksia.

Yritysneuvojan palveluilla on entistä enemmän kysyntää, kun toiminta on tullut tutummaksi.

– Tietoa tarvitaan. Monella yrittäjällä arki vie ajan eikä heillä ole mahdollisuutta itse etsiä tietoa. Meidän kauttamme sitä saa.

Pudasjärven Kehitys oy:n tehtävänä on tuottaa kaupungille elinvoimapalveluita. Yritys markkinoi Pudasjärveä ja kehittää yrityksiä sekä niiden toimintaympäristöä. Yhdessä kaupungin kanssa Pudasjärven Kehitys oy osallistuu Oulun Erämessuille toukokuussa.

– Suunnitteilla on kiva osasto, jossa tuomme esille Pudasjärven monenlaisia mahdollisuuksia yrittäjyyteen, matkailuun ja asumiseen liittyen. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Pudasjärvelle! Turtiainen kuvailee messuosastoa.

Turtiaisen mukaan Pudasjärvellä on hyvät tulevaisuudennäkymät, joita on syytä tuoda esille monin tavoin.

– Suunnitteilla on paljon uutta, hän viittaa rakennus- ja kehittämishankkeisiin.

Kevään edetessä näkymän vain paranevat. Varsinkin rakennushankkeet saavat vipinää aikaan.

– Tuntuu, että katukuva vaan vilkastuu ja entistä enemmän ihmisiä liikkuu, kaupunginjohtaja Tomi Timonen miettii.