Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Ii­jo­ki­seu­tu tästä!

Susi pii­pah­ti yöllä Väy­ry­sen ko­ti­pi­hal­la – Ta­ju­sin, että nyt ei ole koira tämä. "Har­mit­to­mal­ta" susi silti vai­kut­ti

Mirka Väyrynen kohtasi yöllä Pärjänsuolla kotipihallaan ohikulkumatkalla olleen suden. Kohtaamisestaan hän kertoi Facebookissa. Kuvaa hän ei kerinnyt sudesta ottamaan.

– Heräsin yöllä ja hetken mielijohteesta hiippailin kartanolle raittiiseen ilmaan portaille istuskelemaan. Täysin äänetöntä ja tyyntä. Kerrassaan kaunista. Sivusilmällä havaitsin liikettä. No sitäpä kattomaan, että mikä se siellä. Vähän reilun kymmenen metrin päähän se pysähty, kun karahin. Nousin seisomaan ja tuijotin. Siinä räknäsin, että ompa hiien iso koira, vaan tajusimpa sitten aika joutuin, että nyt ei ole koira tämä.

– Siinäpä tuijoteltiin aika, porautui varmasti puolin ja toisin katse takaraivoon muistiin. Muutaman askeleen otin kohti ja käskin painua sinne mistä on tulluki. Kaunis peto, liikkui sulavasti ja ääneti. Vaan pihaan en näitä hyväksy.

"Harmittomalta" tämä vaikutti, korostaa Väyrynen.

– Ei ollenkaan sellaiselta pihaveijarilta. Mihin lie oli matka. Ei varmasti aikanen vielä ollut, vaikka varsin isokokoinen oli. Niin likeltä kun pääsi silmiin kattomaan, niin väittäsin, ettei tappoaikeissa ollut pihaan tulossa. Mene ja tiedä, ei ainakaan minussa pelkotilaa aiheuttanut.

Tämä on toinen kerta kun Mirka Väyrynen näkee suden luonnossa.

– Ekalla kerralla istuin tosin autossa ja suunnilleen keskellä ei mitään aamuyön usvassa ylitti tien aika likeltä. Oli vaikuttava näky.