Mainos

Säästöä arjen me­noi­hin säh­kö­so­pi­muk­sen kil­pai­lu­tuk­sel­la

Jokaisen kotitalouden arkimenoihin kuuluu asioita, joista on yksinkertaisesti pakko maksaa. Monesti näissäkin palveluissa on kuitenkin mahdollisuuksia säästöön palvelujen kilpailutuksella. Yksi tällainen menoerä on sähkö.

-

Sähkö on nykypäivän ihmiselle käytännössä välttämätön asia. Ilman sähköä on hankala elää; ruoan kokkaaminen ei onnistu ja pimeään saa valoa ilman sähköä vain kynttilöillä. Sähkö onkin mm. puhelinlaskun ohella yksi menoerä, josta on käytännössä pakko maksaa.

Sähkösopimusten hinnoissa on eroja

Vaikka sähkö voi menoeränä ollakin pakollinen, on siinä tästä huolimatta mahdollista säästää muutoinkin kuin kulutusta vähentämällä. Sähkösopimusten hinnoissa on sähköyhtiöiden välillä toisinaan suuriakin eroja, ja sopimusten hinnat kannattaa ehdottomasti vertailla säännöllisin väliajoin.

”Kilpailu asiakkuuksista sähköyhtiöiden välillä on todella kovaa. Uusia asiakkaita houkutellaan monesti vaihtamaan sähköyhtiötä edullisilla sähkötarjouksilla, joita vanhoille asiakkaille ei yleensä tarjota. Markkinoilta löytyvät sähkötarjoukset kannattaa siis tarkastaa säännöllisesti – valveutunut kuluttaja pystyy monesti säästämään hyödyntämällä sähköyhtiöiden tarjouksia”, Sahkon-kilpailutus.fi -sivuston asiantuntija Marko Koskela kertoo.

Kiinteähintainen sähkösopimus on yleensä kallein vaihtoehto

Sähkösopimuksia on olemassa montaa eri tyyppiä, ja näistä kallein vaihtoehto on yleensä kiinteähintainen sopimus.

Kiinteähintainen sähkösopimus voi tuntua kätevältä ja huolettomalta vaihtoehdolta – maksetaanhan sähköstä joka kuukausi sama hinta – mutta todellisuudessa tämä sopimustyyppi on harvoin kaikkein edullisin vaihtoehto. Kiinteähintaista sopimusta markkinoidaan yleensä huolettomuudella ja ennustettavuuden helppoudella, mutta maksajaksi tästä näennäisestä helppoudesta joutuu käytännössä aina asiakas.

Pörssisähkö sopii sähkölämmitteiseen omakotitaloon

Sähkölämmitteinen omakotitalo on asumustyypeistä kaikkein eniten sähköä kuluttava vaihtoehto. Sähkölämmitys kuluttaa sähköä rutkasti etenkin talvella, tehden sähkölaskusta muhkean kokoisen pienehkössäkin talossa.

Sähkölämmityksen kanssa säästöjä saa syntymään kätevimmin ottamalla sopimukseksi pörssisähkön, jossa sähköstä maksetaan aina pörssin markkinahinta ja sähköyhtiön kate. Koska pörssisähkössä sähkön hinta vaihtuu hetkittäin, voi sähkönkulutuksen ajankohtaa optimoimalla synnyttää merkittäviä säästöjä. Käytännön tasolla tämä onnistuu parhaiten lämmittämällä lämminvesivaraajaa yöaikaan, jolloin sähkön hinta on edullisimmillaan.

Kuukausimaksuton sopimus sopii kerrostaloyksiöön

Kerrostaloyksiössä asuvalle henkilölle tilanne on päinvastainen kuin sähkölämmitteisen omakotitalon omistajalle: sähkön kulutus kerrostalossa on pientä – niin pientä, että sähköyhtiön laskussa merkittävä osa hinnasta onkin sähköenergian sijaan sopimuksen kuukausimaksua.

Tällaisessa tilanteessa kannattaa markkinoilta koittaa etsiä sähkösopimus, jossa kuukausimaksua ei ole vaan sähköenergiasta veloitetaan pelkän kulutuksen mukaan. Näissä sopimuksissa sähköenergian hinta on monesti kalliimpaa, mutta kokonaisuudessaan sähkölasku on yleensä vähällä kulutuksella siitä huolimatta pienempi.

Sähkön kilpailutus onnistuu netissä muutamassa minuutissa

Ajanpuutteen vuoksi sähkön kilpailutusta ei kannata jättää tekemättä – sopimusten vertailu kun onnistuu netissä vain muutamassa minuutissa.

Sähkön vertailu ja sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu vaivattomasti osoitteessa Sahkon-kilpailutus.fi, ja uuden sopimuksen tilaaminen tapahtuu saman sivuston kautta. Etsi siis edellinen sähkölaskusi, vertaa hintaa tarjolla oleviin sopimuksiin ja tilaa uusi, jos löydät edullisemman vaihtoehdon. Sähkön kilpailutus on yksi helpoimmista tavoista säästää kotitalouden pakollisissa kuluissa!