Re­mont­ti on valmis ja pian pääsee jälleen pols­ki­maan Puik­ka­riin – lauan­tail­le odo­te­taan ylei­sö­ryn­täys­tä

<p>Puikkarin sisäkaton rakenteet eivät ole yksinkertaisimmasta päästä, vaan puukatto aaltoilee veden tavoin. Remontin aikana jokainen katon rima on irrotettu ja kiinnitetty uudelleen.</p> <p>Puikkarin altaita puhdistetaan robotti-imurin avulla. Imuroinnissa apuna ovat olleet laitesukeltajat Jaska Kosamo, Anna Kantola,  Veikko Klemetti ja Eero Koski. Tavalliseen rytmiin päästyään sukeltajat käyvät imuroimassa noin kerran kuukaudessa.</p> <p>Myös monitoimi-, pore- ja lastenaltaiden puolella sisäkatto on kunnostettu. Sielläkin katon profiili on aaltoileva, näyttää liikuntapalvelujen koordinaattori Elina Wachira.</p> Saunoihin on tehty puiset lauteet. <p>Myös pesutiloja uudistettiin hieman Puikkarin remontissa, kun jokaisen suihkun yhteyteen asennettiin käsisuihkut.</p> Puikkarin altaat odottavat uimareita. Puikkarin altaat odottavat uimareita. Puikkarin altaat odottavat uimareita.
Puikkarin sisäkaton rakenteet eivät ole yksinkertaisimmasta päästä, vaan puukatto aaltoilee veden tavoin. Remontin aikana jokainen katon rima on irrotettu ja kiinnitetty uudelleen.
Puikkarin sisäkaton rakenteet eivät ole yksinkertaisimmasta päästä, vaan puukatto aaltoilee veden tavoin. Remontin aikana jokainen katon rima on irrotettu ja kiinnitetty uudelleen.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärven virkistysuimala Puikkarin allasosasto sulkeutui viime kesäkuun alussa. Tulevana lauantaina ovet aukeavat viimein uimareille.

Puolen vuoden aikana uimahallin alaslaskukatto on kunnostettu kokonaan. Laineilevan laipion naputtelu ei ole ollut yksinkertaisimmasta päästä: uimahallin sisäkaton julkisivun jokainen rima on käsityönä irrotettu ja asennettu takaisin. Asuntoinsinöörien tekemän urakan aikana kokonaan vaihtoon meni 30 000 ruuvia, 600 kiinnikettä, 280 kattorakenteiden puista kaarta.

Kattorakenteiden kunnostuksen lisäksi halliin on tehty pienempiä korjaustöitä. Laattoja on vaihdettu, pesuhuoneisiin on asennettu suihkujen yhteyteen erilliset käsisuihkut, saunoihin on naputeltu puiset lauteet ja liukumäen tukirakenteita on lisätty.

Remontin jälkeen kaikki uimahallin tilat on siivottu tarkkaan. Kunnostustöiden aikaan halli oli lattiasta kattoon täynnä rakennustelineitä, ja niitä hyödynnettiin myös siivouksessa.

Puikkarin käyttöönotossa on monia aikaa vieviä vaiheita, mutta nyt ollaan jo loppusuoralla.

Puikkarin henkilökunta odottaa virkistysuimalaan runsasta kävijämäärää heti lauantaina.

Ensi viikon alusta lähtien Puikkarin ohjatut liikuntaryhmät alkavat pyöriä normaaliin tapaan. Myös koulujen uimakoulut käynnistyvät heti ja jatkuvat koko kevätkauden tiiviiseen tahtiin.

– Puikkarin allasosastolla saa olla kerralla sisällä enintään 180 henkilöä. Se on aika lailla kaappien määrä, joten jos avaimet loppuvat, täytyy odottaa vuoroa, liikuntapalvelujen koordinaattori Elina Wachira naurahtaa.

Tavallisesti Puikkarissa on ollut 250–300 kävijää päivässä.

– Tauon jälkeisessä huumassa määrät luultavasti ovat korkeammat.

Lue lisää aiheesta keskiviikon Iijokiseudun paperilehdestä tai näköislehdestä tästä linkistä.