Pu­das­jär­ven val­tuus­to ko­koon­tuu tors­tai­na te­ke­mään pää­tök­siä – näitä asioita on esi­tys­lis­tal­la

Pudasjärven kaupunginvaltuusto kokoontuu torstaina.

Käsiteltävinä ovat muun muassa investointiohjelman muutokset Kuusamontien risteykseen suunnitteilla olevan liikenneympyrän rakentamisen aikaistamiseksi.

Kaupunginhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy tälle vuodelle kustannusten siirtona tarvittavan 800 000 euron lisämäärärahan, joka otettaisiin kaupungin sijoitussalkun tuotto-osuudesta. Hankkeen kokonaiskustannusten on määrä pysyä raamissaan investointiohjelman mukaisena.

Asialistalla on myös omavelkaisen takauksen antaminen Pudasjärven Vuokratalot Oy:n hirsikerrostalohankkeeseen. Taattavana on Kuntarahoitus Oyj:ltä nostettavat 5,9 miljoonan ja 1,5 miljoonan euron korkotukilainat.

Lisäksi on hyväksyttävänä hankkeeseen liittyvä, kerrostalojen alakerroksiin suunniteltujen liiketilojen 920 000 euron vastikkeeton pääomasijoitus, joka on suunniteltu rahoitettavaksi samansuuruisella lisälainalla.

Ehtona pääomasijoitukselle on, että vuokrataloyhtiö sitoutuu myymään liikehuoneistot omakustannushintaan kohtuullisessa ajassa, jonka jälkeen kaupungin sijoitus palautetaan.

Lisäksi valtuuston tulee myöntää 73 460 euron takaus Oulunkaaren Työterveys Oy:n 200 000 euron lainanottovalmiuksille, Pudasjärven kaupungin omistusosuuden suhteessa.