Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Ii­jo­ki­seu­tu tästä!

Pu­das­jär­ven S-mar­ket uu­dis­tui – re­mont­ti val­mis­tui jopa etu­ajas­sa

Myymäläpäällikkö Markku Päkkilä iloitsee myymälän hyvin sujuneesta uudistuksesta. Avajaispäivä kaupassa oli runsaasti väkeä. Myymälään tuli myös itsepalvelukassa.
Myymäläpäällikkö Markku Päkkilä iloitsee myymälän hyvin sujuneesta uudistuksesta.
Myymäläpäällikkö Markku Päkkilä iloitsee myymälän hyvin sujuneesta uudistuksesta.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärven S-marketin myymäläpäällikkö Markku Päkkilällä on hymy herkässä, sillä myymälän uudistus on saatu vietyä onnellisesti loppuun saakka.

– On mukava ja helpottunut olo, hän tunnelmoi.

Päkkilä kertoo, että kesällä alkanut remontti sujui hyvin ja työt valmistuivat jopa etuajassa. Parin miljoonan euron investointi toteutettiin asteittain.

Kaikki kylmäkalusteet uusittiin.
Kaikki kylmäkalusteet uusittiin.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Merkittävimmät uudistukset liittyvät myymälän energiatehokkuuden parantamiseen: kylmäkalusteet uusittiin, lämmitysmuoto vaihdettiin maalämpöön ja valaisimet led-valaisimiksi.

Uusimmalla tekniikalla toimivien kylmäkalusteiden myötä sähkönkulutuksen on määrä pudota merkittävästi. Kylmäkalusteiden mitoitus nousi uudistuksen myötä neljänneksen ja mahdollisti näin ollen valikoimien kasvattamisen etenkin tuoretuotteiden osalta.

– Tilaa tuli hyvin lisää. Juustotiski kasvoi yli 2,5 metriä. Lihatiskin ja kalatiskin koot tuplaantuivat, Päkkilä laskeskelee.

Valikoima monipuolistui muillakin kaupan osastoilla, ja esimerkiksi paistopiste uudistui täysin.

Lisäksi koko marketin miljöö päivitettiin uuden S-market-konseptin mukaiseksi ja tuotteiden järjestykseen tuli muutoksia.

Hyllyjen pyörittelyssä ja täyttämisessä on ollut kova työ. Hiljalleen tuotteet ovat löytäneet paikkansa:

– Välillä pitää vielä itselläkin katsella opastekylttejä, Päkkilä myöntää, mutta uskoo myös asiakkaiden pian tottuvan uuteen järjestykseen.

Uusi ilme näkyy niin sisällä kuin ulkonakin. Ulkopuoliset teippaukset on uusittu; sisätilojen visuaalista ilmettä luovat muun muassa uudet, raikkaat kyltit.

Päkkilän mukaan Pudasjärven S-market on ensimmäinen Arinan liike, joissa uusi ilme otettiin käyttöön.

Kassat säilyvät samassa paikassa kuin ennenkin, mutta postipalvelukassan viereen on noussut kolme itsepalvelukassaa.

Jo avajaisviikolla asiakkaat opettelivat käyttämään niitä rohkeasti. Perinteisiä kassoja on neljä.