Itsenäisyyspäivä: Suomi 105 vuotta – Katso ku­va­koos­te it­se­näi­syys­päi­vän juh­lin­nas­ta Pu­das­jär­vel­lä

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven Naa­man­gan­tiel­lä am­mut­tiin Pe­tä­jä­kan­kaan­tien pa­lo­yö­nä – ta­pah­tu­mien mah­dol­lis­ta yh­teyt­tä tut­ki­taan

Tuolta se tuli ja tähän se meni, näyttää ravintola Meritan omistaja Basri Gashi asuintalonsa rappukäytävässä olevia luodinreikiä.
Tuolta se tuli ja tähän se meni, näyttää ravintola Meritan omistaja Basri Gashi asuintalonsa rappukäytävässä olevia luodinreikiä.
Kuva: Juha Hagelberg

Pudasjärven keskustassa Naamangantiellä ammuttiin torstaina aamuyönä. Myöhemmin samana aamuna pelastuslaitos sai hälytyksen Petäjäkankaantielle syttynyttä omakotitaloa sammuttamaan.

Palopaikalta löytyi tien varresta talon asukas, vuonna 1960 syntynyt mies menehtyneenä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista kertoo, että tapausten mahdollista yhteyttä tutkitaan. Tutkinnallisista syistä keskusrikospoliisi on tässä vaiheessa vaitonainen.

Silminnäkijähavaintojen mukaan laukauksia ammuttiin yöllä kello kolmen ja neljän välillä. Särkevien polviensa takia puoliunessa hamuillut, Naamangantiellä asuva Mikko Kaukoranta kertoo kuulleensa ainakin kaksi jysäystä.

– Aivan kuin olisi kaukana auton rengas pamahtanut tai lentokone rikkonut äänivallin, hän muistelee – eikä ei tapahtumahetkellä kiinnittänyt asiaan sen kummempaa huomiota.

Ainakin yksi laukaus todistettavasti ammuttiin. Todennäköisesti se tuli Naamangantien kerrostalojen piha-alueelta ja osui vastapäisen, Jukolantiellä olevan kerrostalon parvekkeen oveen.

Luoti meni kahden ovilasin läpi ja päätyi lopulta rappukäytävän seinään, jonka rappaukseen tuli nyrkinkokoinen reikä. Luodin iskemäpaikalla ei ollut tapahtumahetkellä ihmisiä.

Samassa rapussa asuva, luodinreiät löytänyt ravintola Meritan omistaja Basri Gashi ei ollut asunnossaan tapahtuma-aikaan, mutta oli tapahtumapaikalla, kun poliisit kävivät jälkiä tutkimassa.

Gashin mukaan aikanaan rauhattoman paikan maineessa olleessa rakennuksessa on ollut viime aikoina rauhallista – mutta nyt näyttää satavan luoteja sisään ulkopuolelta. Vastaavasti rauhattomuus on hänen mukaansa siirtynyt Naamangantien puolelle.