Eduskuntavaalit: En­nak­ko­ää­nes­tyk­sen lop­pu­ki­ri: tiis­tai­na 410 kävi ää­nes­tä­mäs­sä Pu­das­jär­vel­lä – Jo 38,3 pro­sent­tia käyt­tä­nyt ää­nioi­keu­ten­sa, Tai­val­kos­kel­le ää­nes­tä­nyt jo yli 40 pro­sent­tia

Kolumni: Taa­lak­sen vai Ol­li­kai­sen lin­jal­la? – Metsien hii­li­nie­lu­jen ko­ros­tu­mi­nen il­mas­ton­muu­tos­kes­kus­te­lus­sa on suo­ma­lai­nen eri­koi­suus

Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven lä­hi­ruo­ka-asian­tun­ti­jak­si on valittu Sirkku Kianto – suun­nit­teil­la lä­hi­ruo­ka­ta­pah­tu­mien sarja

Pudasjärven Kehitys Oy on rekrytoinut oman lähiruoka-asiantuntijan auttamaan toimialan kehittymistä Pudasjärvellä. Lähiruoka-asiantuntijaksi valittu Sirkku Kianto aloittaa työnsä marraskuun alussa.

Pudasjärven Kehitys Oy:ltä kerrotaan, että lähiruokatoimijoita saatettiin keväällä yhteen ja lähiruokaverkkojen viritys tuotti yritysten välille tavoiteltua käytännön yhteistyötä.

Kokoontumiset avasivat paikallisille tuotteille ja raaka-aineille uusia myyntikanavia ja -näkymiä.

Työtä lähiruuan käytön edistämiseksi jatketaan. Suunnitteilla on lähiruokatapahtumien sarja Pudasjärvelle.

Lokakuun lopulla järjestetään Syötteen luontokeskuksessa Lähtölaukaus lautaselle -tilaisuus lähiruoka- ja matkailualan toimialan yrityksille.

– Uusien kohtaamisten avulla on toiveissa kytkeä myös lähiruoka- ja matkailualayritykset jatkossa yhä tiiviimmin yhteistyöhön. Lisäksi pyritään löytämään ratkaisuja niihin kehittämistarpeisiin, joita paikkakunnan ruokaketjussa on, kehitysyhtiöltä tiedotetaan.

Muun muassa tätä työtä marraskuun alussa aloittava lähiruoka-asiantuntija tekee.