Pudasjärven Kehitys Oy on rekrytoinut oman lähiruoka-asiantuntijan auttamaan toimialan kehittymistä Pudasjärvellä. Lähiruoka-asiantuntijaksi valittu Sirkku Kianto aloittaa työnsä marraskuun alussa.
Pudasjärven Kehitys Oy:ltä kerrotaan, että lähiruokatoimijoita saatettiin keväällä yhteen ja lähiruokaverkkojen viritys tuotti yritysten välille tavoiteltua käytännön yhteistyötä.
Kokoontumiset avasivat paikallisille tuotteille ja raaka-aineille uusia myyntikanavia ja -näkymiä.
Työtä lähiruuan käytön edistämiseksi jatketaan. Suunnitteilla on lähiruokatapahtumien sarja Pudasjärvelle.
Lokakuun lopulla järjestetään Syötteen luontokeskuksessa Lähtölaukaus lautaselle -tilaisuus lähiruoka- ja matkailualan toimialan yrityksille.
– Uusien kohtaamisten avulla on toiveissa kytkeä myös lähiruoka- ja matkailualayritykset jatkossa yhä tiiviimmin yhteistyöhön. Lisäksi pyritään löytämään ratkaisuja niihin kehittämistarpeisiin, joita paikkakunnan ruokaketjussa on, kehitysyhtiöltä tiedotetaan.
Muun muassa tätä työtä marraskuun alussa aloittava lähiruoka-asiantuntija tekee.