Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven lä­hi­ruo­ka-asian­tun­ti­jak­si on valittu Sirkku Kianto – suun­nit­teil­la lä­hi­ruo­ka­ta­pah­tu­mien sarja

Pudasjärven Kehitys Oy on rekrytoinut oman lähiruoka-asiantuntijan auttamaan toimialan kehittymistä Pudasjärvellä. Lähiruoka-asiantuntijaksi valittu Sirkku Kianto aloittaa työnsä marraskuun alussa.

Pudasjärven Kehitys Oy:ltä kerrotaan, että lähiruokatoimijoita saatettiin keväällä yhteen ja lähiruokaverkkojen viritys tuotti yritysten välille tavoiteltua käytännön yhteistyötä.

Kokoontumiset avasivat paikallisille tuotteille ja raaka-aineille uusia myyntikanavia ja -näkymiä.

Työtä lähiruuan käytön edistämiseksi jatketaan. Suunnitteilla on lähiruokatapahtumien sarja Pudasjärvelle.

Lokakuun lopulla järjestetään Syötteen luontokeskuksessa Lähtölaukaus lautaselle -tilaisuus lähiruoka- ja matkailualan toimialan yrityksille.

– Uusien kohtaamisten avulla on toiveissa kytkeä myös lähiruoka- ja matkailualayritykset jatkossa yhä tiiviimmin yhteistyöhön. Lisäksi pyritään löytämään ratkaisuja niihin kehittämistarpeisiin, joita paikkakunnan ruokaketjussa on, kehitysyhtiöltä tiedotetaan.

Muun muassa tätä työtä marraskuun alussa aloittava lähiruoka-asiantuntija tekee.