Pu­das­jär­ven kes­kus­tas­sa lii­ke­ti­lo­ja tyh­jil­lään – uusia tiloja tulossa hir­si­ra­ken­nuk­siin

Pudasjärven keskustataajamassa tyhjäksi jääneet liikehuoneistot etsivät vuokralaisia.

Karttaan on merkitty punaisilla rasteilla keskustan tyhjät liiketilat. Osa merkityistä tiloista voi olla osittain käytössä ja osassa voi olla useampi kuin yksi tyhjä liikehuoneisto.
Karttaan on merkitty punaisilla rasteilla keskustan tyhjät liiketilat. Osa merkityistä tiloista voi olla osittain käytössä ja osassa voi olla useampi kuin yksi tyhjä liikehuoneisto.
Kuva: Anna Kerälä

Pudasjärven keskustataajamassa on tyhjillään useampia liiketiloja, ja uusia liiketiloja on rakenteilla sekä Hyvän olon keskuksen että hirsikerrostalojen tiloihin. Viime vuonna taajama-alueella toimintansa lopettivat muun muassa R-kioski, Pudasjärven kirjakauppa ja Aarrearkku, ja liiketilat jäivät tyhjilleen.

Entisen R-kioskin tilat on ostanut käyttönsä Merita-ravintolan omistava Basri Gashi, ja tiloihin etsitään nyt vuokralaista. Gashi pohtii, että paikalle sopisi vuokralainen, joka kiinnostuisi perustamaan paikalle grillin, kahvilan tai pubin. Itse hän nämä tarjoilut tuolloin pois Meritan listalta, mutta pitäisin meillä kebabin, pitsan ja kotiruoan tarjoilun.

– Tila käy myös esimerkiksi toimistoksi, lääkäriasemaksi tai kampaamoksi. Parkkialue on erittäin hyvä ja tilan vuokra edullinen.

Pudasjärven tekninen Eero Talala kertoo, että Pudasjärven kaupungilla on lähes tyhjillään kaksi liiketilaa taajamassa.

– Kirjakaupan tilat ovat tyhjillään, ja pian selviää, saadaanko siihen vuokralaisia. Entisen Siwan tilat Kauppatiellä ovat osittain käytössä: kolmasosa tiloista on vuokrattuna.

Talala uskoo, että uudet liikennejärjestelyt ovat nykyistä vetovoimaisempi ratkaisu keskustan liikepaikkojen kannalta.

– Uusien liikennejärjestelyjen ansiosta keskustaan on entistä helpompi tulla, joten vetovoima keskustassa vain kasvaa.

Ennen R-kioskina palvelleet tilat ovat tällä hetkellä vailla vuokralaista.
Ennen R-kioskina palvelleet tilat ovat tällä hetkellä vailla vuokralaista.
Kuva: Anna Kerälä

Keskustan tyhjille liiketiloille onkin löydetty vuokralaisia. Pitkään tyhjillä olleen entisen apteekin tiloihin Puistotielle on tulossa vuokralainen, Seppo Goman Kiinteistö oy Kurenalan liikekeskuksesta kertoo.

– Kansalaisopisto tulee elokuun alusta alkaen vuokralle entisen apteekin tiloihin. Kyseisessä talossa on nyt tyhjillään vain vanhan parturi-kampaamon tilat, jotka todennäköisesti siirretään asuinkäyttöön, Goman kertoo.

Uuden hirsikerrostalon alakertaan on Jouko Väänäsen mukaan tulossa muun muassa kahvio. Hirsikerrostaloissa on yhteensä viisi liiketilaa, joista neljään on alustavasti löydetty jo vuokralaiset.

– Rakennukseen tulee isompi keittiö, jossa pyöritetään muun muassa pitopalvelua. Lisäksi tiloihin tulee kahvila, ja ajatuksena on, että yrittäjä voi hyödyntää myös linja-autopysäkin asiakasvirtaa tiloissa, hän kuvailee.

Lue lisää 29.7. Iijokiseudusta tai näköislehdestä.