VAALIKONE: Vastaa Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­siin ja katso kuka voisi olla eh­dok­kaa­si

SYÖTE: Syöt­teel­le upeasti kaksi Awards -pal­kin­toa – Ki­de-ho­tel­li Suomen paras Ski-ho­tel­li ja Iso-Syö­te paras per­he­ho­tel­li

Tilaajaetu: Ilmoita vauvasi mak­sut­ta mukaan Ii­jo­ki­seu­dun Vauvat 2021 -koos­tee­seen tästä!

Pro­fi­nil­le mer­kit­tä­vä sopimus Tam­pe­reel­le: la­si­liu­ku­sei­nät avaavat näkymän Nä­si­jär­vel­le

Profinin tehdas sijaitsee Pudasjärvellä.
Profinin tehdas sijaitsee Pudasjärvellä.
Kuva: Risto Pikkupeura

Ranta-Tampella on Tampereelle nouseva uusi asuinalue lähellä kaupungin keskustaa. Alueelle nousee YIT Rakennus Oy:n asuntoja, joiden lasiliukuseinät ja ikkunat toteutetaan Profinin kehittämän 5 in 1- rakennusjärjestelmän avulla.

Ranta-Tampellan ensimmäisten kortteleiden suunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy ja Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.

Ranta-Tampella rakennetaan kantakaupungin jatkeeksi Näsijärven rantaan ja sinne tulee yli 2000 uutta asuntoa. Rakentaminen aloitetaan järven puolelta Keulakorttelista, jonne tulee viisi asuintaloa ja noin 230 uutta kotia.

– Profin 5 in 1-rakennusjärjestelmän avulla koteihin saadaan laajoja lasipintoja ja upeat maisemat tuotua sisälle asuntoihin. Rakennusjärjestelmissä lasiliukuseinät ovat keskeisessä osassa. Järjestelmän etuja ovat muun muassa nopea asennettavuus sekä tehdasvalmis laatu, kertoo Profin Oy:n toimitusjohtaja Mikko Haapala.

Lasiliukuseinä tehostaa tilankäyttöä ja nostaa asuntojen käytettävyyttä. Myös tilan ja valon tuntu paranee huomattavasti, jolla on suuri merkitys asukkaiden positiiviseen asumiskokemukseen. Viime vuosien aikana lasiliukuseinien käyttäminen kaikessa rakentamisessa on yleistynyt huomattavasti.

– Lasiliukuseinän käytön hyödyt on nyt huomattu myös laajemmassa mittakaavassa ja niiden käyttö on yleistynyt, Haapala kertoo.

Kyseessä on Haapalan mukaan merkittävä sopimus, joka osoittaa yhtiön järjestelmäratkaisujen vastaavan todelliseen kysyntään.

Profin on toimittanut vastaavia ratkaisuja useisiin pääkaupunkiseudun kohteisiin sekä muun muassa YIT:n Jyväskylän vuoden 2014 asuntomessujen 13-kerroksiseen Maailmapylvääseen. Profin Oy on avannut markkinat myös Ruotsissa ja Norjassa, jossa sillä on useita vastaavia hankkeita neuvotteluissa.

Pudasjärveläinen Profin Oy on lasiliukuseinien ja ikkunoiden suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut yritys. Se työllistää 80 ammattilaista ja konsernin liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Yritys on valmistanut lasiliukuseiniä yli 20 vuotta ja muita tuotteitaan 40 vuotta. Niitä viedään vuosittain yli 30 maahan, noin 60 % yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä.