Po­si­tii­vi­nen yllätys ja hyvää pöhinää Lu­mi­aree­nan avoi­mis­sa ovissa – tätä mieltä uudesta Syöt­teen mo­ni­toi­mi­ta­los­ta ollaan

Oulun seudun puhallinharrastajien Uusi puhallinorkesteri esiintyi avajaisissa Petri Ahon johtamana. Kirpputorikin täällä voisi olla, ideoi kauppias Minna Puolakka. Eija Pihlaja yllättyi komeista tiloista. Lumiareenassa on tilaa usealle sadalle hengelle. Avoimissa ovissa kävi väkeä mukavasti. Ylijohtaja Terttu Savolainen sai kaupunginjohtaja Tomi Timoselta vinkkejä iltapäivän hiihtolenkiksi sopivista laduista.
Oulun seudun puhallinharrastajien Uusi puhallinorkesteri esiintyi avajaisissa Petri Ahon johtamana.
Oulun seudun puhallinharrastajien Uusi puhallinorkesteri esiintyi avajaisissa Petri Ahon johtamana.
Kuva: Toivo Kiminki

Taikatemput, torvisoitto ja täytekakku olivat vetonauloina lauantaina, kun Iso-Syötteen tyvelle valmistuneen kaupungin Lumiareenan ovet avattiin kaikella kansalle. Muutamia maksullisia tilaisuuksia on salissa jo järjestetty, ihan kohtuullisella yleisömenestyksellä, kertoi saman katon alla ensimmäistä kauttaan toimivan ravintola Tuban yrittäjä Anne Mikkola.

– Nousujohteinen on yleisömäärä ollut, Pauli Hanhiniemeä oli kuuntelemassa reilut 200 maksanutta.

Tuban sopimat kevyen musiikin keikat jatkuvat koko kevätsesongin, mutta Mikkola toivoo muitakin tapahtumia esiintyjien hyväksi kehumaan saliin.

– Kevään mittaan on Lumiareenan tiloihin tulossa muutama suurempi kokous, mutta lisää sopii, Mikkola tiesi.

Kaupunginjohtaja Tomi Timonen toivoi niin paikallisten asukkaiden, mökkiläisten kuin matkailijoiden löytävän omikseen Lumiareenan tarjoamat mahdollisuudet. Hän esitteli tervehdyspuheessaan uuden tilan toimijat, Tuban lisäksi Syötteen keskusvaraamo ja Hotelli Kide.

– Ainakin nyt näyttäisi kiinnostusta olevan, väkeähän on tungokseen asti.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen oli jäänyt Syötteelle viettämään viikonloppua Lumiareenan perjantai-illan avajaisten jälkeen.

Hän piti Lumiareenan rakentamista hyvänä ajatuksena. Sen ympärille saadaan muuta toimintaa, hän tiesi muiden hiihtokeskusten kokemuksista.

Savolainen arvioi tulevaisuudessa areenassa järjestettävien tapahtumien vetävän väkeä paikalle kauempaakin.

– Aika tälle on hyvä, kotimaan matkailu on lisääntymässä ilmastonmuutoksenkin vuoksi.

Ylijohtaja Savolainen uskoo Syötteen uusien palvelujen myötä vetävän entistä enemmän kävijöitä ja majoittujia rauhallisena ja perheystävällisenä paikkana.

Yleisölle oli tarjolla makeaa niin silmien, korvien kuin vatsankin täydeltä.
Yleisölle oli tarjolla makeaa niin silmien, korvien kuin vatsankin täydeltä.
Kuva: Toivo Kiminki

Avointen ovien päivänä paikalla oli myös joukko syötekyläläisiä yrityksiä omia toimintojaan esittelemässä. Tunturimarketin kauppias Minna Puolakka piti uutta tapahtumataloa hyvänä lisänä alueen palveluihin.

– Toivottavasti tätä nyt aletaan käyttää mahdollisimman paljon erilaisiin tilaisuuksiin.

Puolakka itse toivoo Lumiareenaan monipuolisia konsertteja, muitakin kuin kevyen musiikin. Itse hän kaikkein mieluiten kuulisi salissa argentiinalaista tangoa sen parhaan suomalaisen tulkitsijan, Eino Grönin, esittämänä.

– Nyt täällä on hyvää pöhinää, kun on ollut paljon väkeä liikkeellä.

Pitkään Syötteellä mökkeillyt Ilpo Virtanen kehui Syötteen saaneen erinomaisen kokonaisuuden vasta valmistuneista rakennuksista.

– Positiivinen yllätys, uskon että Lumiareenasta tulee asukkaita, mökkiläisiä ja turisteja yhdistävä paikka.

Virtanen toivoisi areenaan monenlaisten musiikkiesitysten lisäksi vaikkapa uusien liikuntalajien esittelyä ja jopa näytösluontoisia palloilulajien pelejä. Kuntosalia mies oli jo ehtinyt vilkaista. Tosi monipuolinen, tänne pitää tulla, Virtanen vakuutti. Kuntosalia oli ehtinyt vilkaista myös Eija Pihlaja Kurenalta. Paljon Syötteellä käyvänä hän toivoi myös lapsille mieluisia ja heille sopivaan aikaan esiintyviä muusikkovieraita. Myös ohjattua kuntosaliharjoittelua olisi täällä hyvä olla, Pihlaja mietti.

Kotipaikallaan Syötekylässä paljon aikaa viettävä Mika Riihiaho toivoi areenaan muutakin kulttuuria kuin musiikkia. Löytyisiköhän kyläläisten ja mökkiläisten yhteistyönä jotakin suurempaa yleisöä kiinnostavaa, hän pohti täytekakkua maistaessaan.

Lue lisää ja katso kuvia avajaistunnelmasta tästä linkistä.

Iijokiseudun aikaisempia juttuja Lumareenasta voit lukea seuraavista linkeisttä:

Näin Syötteen Lumiareenan ensimmäinen konsertti-ilta sujui järjestäjien ja yleisön mielestä

Lumiareena avaa ovensa Syötteellä itsenäisyyspäivänä – tältä aikataulun mukaan valmistunut monitoiminen rakennus näyttää

Syötteen syksyssä on vauhti päällä – tältä näyttää Iso-Syötteen rakennustyömailla