Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Po­ron­hoi­to­alueel­la saa syk­syl­lä met­säs­tää enin­tään 50 karhua – kiintiö pieneni 20 kar­hul­la

Poronhoitoalueen karhun metsästyskiintiö on tulevalla metsästyskaudella 50 karhua, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö. Ministeriö vahvisti asetuksellaan metsästyskiintiön.

Poronhoitoalueen kiintiö on 20 karhua vähemmän kuin viime vuonna. Kiintiö on 45 yksilöä itäisellä ja viisi yksilöä läntisellä poronhoitoalueella.

Pudasjärvi ja Taivalkoski kuuluvat läntiseen poronhoitoalueeseen. Itäiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat. Läntiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat muut poronhoitoalueen kunnat.

Poikkeuslupien tarkemmasta kohdentamisesta päättää Suomen riistakeskus.

Poronhoitoalueen ulkopuolella kiintiö on tulevana metsästysvuonna 130 karhua eli 146 yksilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.