Poh­jois-Poh­jan­maal­la yksi uusi ko­ro­na­ta­paus – koko maassa ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­ja on vah­vis­tet­tu yh­teen­sä 6054 kap­pa­let­ta

Iijokiseutu

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yksi uusi koronavirustartunta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikon tilastojen mukaan.

Kaikkiaan PPSHP:n alueella on yhteensä 131 koronavirustartuntaa. Suurin osa tartunnoista, 91 kappaletta, on todettu Oulussa.

Pudasjärven koronatartuntatilannetta ei näy THL:n tilastoissa. THL:n tilastossa näkyvät vain kunnat, joissa on vähintään viisi testein todistettua tartuntaa. Pudasjärvellä tartuntojen määrä on siis alle 5.

Lapissa koronavirustartuntoja on todettu 71 ja Länsi-Pohjan alueella 140.

Suomessa on todettu nyt yhteensä 6054 koronavirustartuntaa, kertoo THL. Uusia tartuntoja on todettu 51 kappaletta.

THL:n tiistaina kertomien tietojen mukaan koronavirukseen on Suomessa kuollut yhteensä 275 henkilöä.

Koko maassa oli eilen sairaalahoidossa 152 ihmistä, joista 34 tehohoidossa.

Koko OYSin erityisvastuualueella sairaalahoidossa oli tiistaina yhdeksän henkilöä, joista neljä tehohoidossa. Alueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 12 henkilöä.

OYSin eritysvastuualueen kuolemista yhdeksän on kirjattu Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. Asia käy ilmi Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän tiedotteesta, jonka mukaan covid-19-tautiin on kuollut sairaanhoitopiirin alueella yhdeksän iäkästä henkilöä.

Länsi-Pohjan alueella on myös todettu neljä tautirypästä palveluasumisen yksiköissä. Pandemiatyöryhmän mukaan näistä tartuntaketjuista kaksi näyttää jo sammuneen ja yksi on hiipumassa.