Joko luit: Aino ja Aune saivat rin­taan­sa Ko­ti­rin­ta­ma­nais­ten mitalit ar­vok­kaas­ta työstä – näin Pu­das­jär­vel­lä juh­lit­tiin 106-vuo­tias­ta Suomea kii­tol­li­se­na it­se­näi­syy­des­tä

Talous: Ta­lous­ar­vion laa­ti­mi­sen viime met­reil­lä huonoja uutisia Pu­das­jär­ven kau­pun­gil­le – Ou­lun­kaa­ren pur­ka­mi­ses­ta ei tu­le­kaan tuot­to­ja vaan tap­pio­ta: "Tun­nel­ma on jär­kyt­ty­nyt"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pi­ha­suun­nis­tus on vauh­di­kas­ta puuhaa – "Jos olisi täl­lai­nen rata ta­ka­pi­hal­la, suun­nis­tai­sin kyllä aina!"

Vauhtia piti olla lähdöstä alkaen, huomasivat Lakarin koululaiset omalla sprinttiradalla suunnistaessaan. Pihla Perttu (oikealla) ja Iida Eskola saivat tuloksensa Kirsi Alahäivälältä heti maaliin tultuaan. Pihasuunnistus oli lapsista kivaa puuhaa.
Vauhtia piti olla lähdöstä alkaen, huomasivat Lakarin koululaiset omalla sprinttiradalla suunnistaessaan.
Vauhtia piti olla lähdöstä alkaen, huomasivat Lakarin koululaiset omalla sprinttiradalla suunnistaessaan.
Kuva: Toivo Kiminki

Lakarin koululaiset intoa pihasuunnistukseen kuvasi touhua vetäneen opettaja Kirsi Alahäivälän mielestä hyvin viidesluokkalaisen Kirsin huokaus: Jos minulla olisi tällainen rata takapihalla, suunnistaisin kyllä aina!

Maailman suunnistuspäivän kunniaksi Alahäivälä oli yhdessä koulunkäyntiavustajan kanssa laatinut koulun alueelle rastit, jotka nopeimmat oppilaat saivat kierrettyä lopulta reilusti alle kahden minuutin.

Suunnistus liittyy Alahäivälän mukaan hyvin matematiikankin opetukseen hahmotustaitojen rasteilla kehittyessä.

Pudasjärven Urheilijoiden suunnistusjaoston laitteilla niin ajanotto kuin oikein kierretyn radan tarkistaminen käyttivät sutjakkaasti. Emit-laitteet ova helppokäyttöisiä eikä esikoululaisillakaan ollut vaikeuksia tekniikassa.

Kolmasluokkalainen Jarkko Pesälä pitikin leimaamista suunnistuksessa kaikkein mukavimpana, vaikka ei vauhdikasta juoksemistakaan pahana pitänyt. Vaikka kartanluku oli Jarkosta helppoa, ei hän suunnitellut kilparasteille lähtöä.