Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Oulun alueel­le myön­net­tiin 3 588 hir­ven­pyyn­ti­lu­paa – Pu­das­jär­vel­lä lu­pa­mää­rään jälleen pu­do­tus­ta

Pudasjärvi

Suomen riistakeskus Oulu on myöntänyt toimialueensa viidelle hirvitalousalueelle yhteensä 3 588 pyyntilupaa tulevalle hirvenmetsästyskaudelle. Pudasjärvelle lupia saatiin 347, mikä tietää 26 prosentin muutosta, sillä viime vuonna lupamäärä oli 466.

Myönnetty lupamäärä riistakeskuksen toimialueella on noin 12 prosenttia pienempi kuin vuonna 2022, jolloin pyyntilupia myönnettiin 4 073 kappaletta. Yhdellä hirvieläimen pyyntiluvalla on mahdollista kaataa joko yksi aikuinen tai kaksi vasaa. Siten tämänvuotisella pyyntilupamäärällä on mahdollista kaataa noin 4 800 hirveä, kertoo riistakeskus tiedotteessaan.

Taivalkosken riistanhoitoyhdistyksen alueelle lupia saatiin 261, kun määrä oli viime vuonna 300. Pudotusta tuli nyt siis 13 prosenttia. Pudasjärven kanssa samassa Oulun riistanhoitopiirin 2 -alueessa olevalle Iille lupia myönnettiin nyt 130 kun aiemmin lupamäärä oli 160.

Hirvijahtiin päästä jälleen syksyllä, mutta kaatolupien määrä on Pudasjärvellä jälleen aimpaa pienempi.
Hirvijahtiin päästä jälleen syksyllä, mutta kaatolupien määrä on Pudasjärvellä jälleen aimpaa pienempi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.