Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

OP Pu­das­jär­ven edus­ta­jis­ton vaalit mar­ras­kuus­sa – eh­do­kas­han­kin­ta on käyn­nis­sä

OP Pudasjärven toimitusjohtaja Pertti Purola kannustaa pankin omistaja-asiakkaita asettumaan ehdolle edustajistovaaleihin.
OP Pudasjärven toimitusjohtaja Pertti Purola kannustaa pankin omistaja-asiakkaita asettumaan ehdolle edustajistovaaleihin.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

OP Pudasjärven edustajiston vaalien ehdokashankinta on alkanut kuluvan viikon maanantaina ja se päättyy 8. syyskuuta.

Vaaleissa voivat ilmoittautua ehdokkaaksi ja äänestää pankin omistaja-asiakkaat.

– Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti netissä osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit, opastaa OP Pudasjärven toimitusjohtaja Pertti Purola.

OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Edustajisto valitaan OP Pudasjärvessä nyt toisen kerran. Edustajistoon valitaan 25 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

Edustajisto valitaan OP Pudasjärvessä nyt toisen kerran.

Pankilla on tavoitteena saada asiakaskunnan näköinen edustajisto päättämään.

– Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia aktiivisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, pankilta kerrotaan.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Haluamme, että edustajisto on mahdollisimman kattava pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, huomauttaa Purola.

– Tavoitteenamme on nyt saada 75 ehdokasta, joista marraskuussa omistaja-asiakkaat pääsevät äänestämään edustajiston, Purola kertoo.

Äänestysaika on 6.–19. marraskuuta.

Purola kertoo, että edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankki- tai vakuutusasioiden osaamista.

– Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Purola sanoo.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua OP Pudasjärven palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi viimeistään 30.6.2017 ja täyttää 18 vuotta viimeistään ehdokashankinnan päättyessä.  

Ehdokkaaksi ei voi asettua henkilö, joka on OP Pudasjärven palveluksessa, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen.

Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee kolme kannattajaa, jotka myös ovat OP Pudasjärven omistaja-asiakkaita. Ehdokkaan kannattajat voivat antaa oman kannatuksensa verkossa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit.

Edustajisto on OP:n ylin päättävä elin. Se käyttää päätösvaltaansa lain ja pankin sääntöjen määrittelemissä asioissa.

Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

OP Pudasjärven kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 81 OP:ssa eri puolilla Suomea.