-

Oletko tie­tä­mät­tä­si len­nät­tä­nyt dronea kiel­le­tyl­lä tai ra­joi­te­tul­la alueel­la? – Pu­das­jär­vel­lä väl­tet­tä­vä len­to­ken­tän lä­hei­syyt­tä

Kuvauskopteri eli drone voi löytyä jouluna pukinkontista.

Kuvauskopteri eli drone voi löytyä jouluna pukinkontista.

Tilaajille
Tilaajille
Pudasjärvi

Nelikopteri, kuvauskopteri tai drone. Lentävällä vekottimella on monta nimeä ja ainakin YouTubessa julkaistujen videoiden mukaan niitä alkaa olla hyvin monella. Vuodenvaihteessa tulee voimaan EU:n asettamat määräykset lennättämisestä.

EU:n ohjeistus vaatii lähes kaikille käyttäjille rekisteröintivelvollisuuden ja osin myös kokeen suorittamisen. EU-määräysten ja siirtymäajan myötä myös dronet ja lentolaitteiden käyttäjät jaetaan eri luokkiin.

Ilmatilan käyttörajoitukset ovat vielä erikseen. Pudasjärvellä kilometrin säteellä kiitotiestä lennättäminen vaatii erikoisluvan. Käytännössä aluetta on vältettävä. Muilla Pudasjärven alueilla 150 metrin korkeuden ylittäminen vaatii luvan. Lennättämisestä voi tehdä toimintailmoituksen esimerkiksi Aviamapsin kautta.

– Aina ennen lennättämistä pitää katsoa alueen ilmatilan käyttöä koskevat määräykset, muistuttaa Traficomin miehittämättömän ilmailun tarkastaja Timo Niemelä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin