Mainos

Nyt on oikea aika yh­dis­tää vanhat lainat – 5 vinkkiä lai­no­jen yh­dis­tä­mi­seen

-

Jos sinulle on kertynyt useita vanhoja lainoja, niin nyt on oikea aika yhdistää vanhat lainat yhdeksi yhdistelmälainaksi ja säästää lainojen kuluissa. Lead Group Oy:n asiakaspalvelujohtaja Anna Mäntynen kertoo viisi hyvää vinkkiä lainojen yhdistämiseen ja kilpailuttamiseen.

1. vinkki: täytä lainahakemus sivustollamme

"Tapaan työssäni asiakaspalvelujohtajana paljon asiakkaita, jotka haluavat yhdistää vanhat lainansa yhdeksi lainaksi ja säästää näin sekä rahaa että vaivaa. Neuvon tällöin asiakasta täyttämään lainahakemuksen Yhdistalaina.com sivustollamme. Kun tarkoituksena on hakea nimenomaan yhdistelmälainaa, kannattaa valita tämä lainavaihtoehto hakemuksessa. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja siihen kuluu aikaa vain muutamia minuutteja, mutta yhdistelylainan avulla asiakkaan on mahdollista säästää jopa tuhat euroa per kilpailutettu laina", kertoo Anna Mäntynen.

Annan vinkin kannustamana kannattaakin siis viimeistään nyt tutustua sivustomme lainahakemukseen, jonka täyttäminen on maksutonta ja sitoumuksetonta. Päätät vasta tarjouksia saatuasi, minkä niistä haluat valita vai haluatko sittenkin jättää yhdistelylainan hakematta. Sivuston kautta on mahdollista hakea yhdistelylainaa 2 000–60 000 euroa 1–15 vuoden maksuajalla. Korkoprosentti näissä lainoissa on pienimmillään ainoastaan 4,5 prosenttia.

2. vinkki: mitä tapahtuu lainan hakemisen jälkeen?

"Kun asiakas on täyttänyt sivustomme lainahakemuksen, yhdistämme lainanhakijan hakemuksen ja hänen tapauksessaan edullisimman mahdollisen lainantarjoajan. Teemme yhteistyötä useiden eri pankkien sekä muiden rahoituslaitosten kanssa, joten asiakas voi luottaa siihen, että hän saa jo valmiiksi kilpailutettuja, henkilökohtaisesti hänelle räätälöityjä lainatarjouksia. Osa lainatarjouksista toimitetaan asiakkaalle erittäin nopeasti, mutta hänen kannattaa kuitenkin odottaa kaikkia tarjouksia ennen päätöksen tekemistä. Aikaa lainatarjousten toimittamiseen menee vain muutamia päiviä, joten tämä aika kannattaa ehdottomasti malttaa odottaa", neuvoo Anna Mäntynen.

3. vinkki: vertaile saamasi lainatarjoukset huolellisesti

"Kun asiakas on saanut kaikki lainatarjoukset, kannattaa hänen vertailla niitä huolellisesti. Sivustomme kautta haettujen lainojen korkoprosentti on edullisimmillaan jopa 4,5 prosenttia, mutta korkoprosenttiin vaikuttaa toki moni asia, joten omien tarjousten korkoprosentti kannattaa aina tarkistaa huolellisesti tarjouksista – samoin muut lainaan liittyvät ehdot", Anna Mäntynen neuvoo.

"Kannattaa muistaa, että lopullinen päätösvalta on aina asiakkaalla eikä hän lainahakemusta täyttäessään ja lähettäessään vielä sitoudu mihinkään. Jos hän myöhemmin päättää, ettei mikään lainatarjouksista sittenkään vastaa hänen odotuksiaan, voi hän vielä tässä vaiheessa perääntyä lainan ottamisesta. Näin tapahtuu kuitenkin äärimmäisen harvoin, sillä valmiiksi kilpailutetut yhdistelmälainat tuovat yleensä asiakkaalle niin huomattavaa säästöä, että valtaosa yhdistelmälainaa hakeneista asiakkaista toteaa lainan ottamisen olevan siten järkevä valinta", jatkaa Anna.

4. vinkki: yhdistelmälaina tuo talouteesi lisää liikkumavaraa

Kun maksettavana on useita erillisiä lainoja, on selvää, että maksettavana on myös useita erillisiä lainaan liittyviä kuluja, kuten lainan korot. Kun lainat yhdistetään, vähenevät kulut ja taloudelliseen tilanteeseen tulee lisää liikkumavaraa.

Jo vuosien kokemuksella Anna toteaa seuraavasti: "On upeaa nähdä, kuinka ammattimaisesti kilpailutettu yhdistelmälaina tuo asiakkaan talouteen aivan uudenlaista liikkumavaraa ja kuinka kiitollisia asiakkaat tästä liikkumavarasta ovat. Yhdistelmälaina ei säästä ainoastaan rahaa, vaan sen avulla säästyy myös aikaa. Useiden erillisten lainojen takaisinmaksusta huolehtiminen voi nimittäin olla yllättävän haastavaa. On muistettava useita erilaisia maksuaikatauluja ja huolehdittava siitä, että jokainen maksu tulee hoidettua ajallaan. Tähän kuluu yllättävän paljon aikaa ja vaivaa. Kun vanhat lainat yhdistetään yhdeksi yhdistelmälainaksi, on jatkossa huolehdittavana ainoastaan yhden lainan takaisinmaksaminen sovitusti ja ajallaan. Näin maksuja on entistä helpompi seurata ja ennakoida. Joissakin tapauksissa yhdistelmälaina voi jopa ehkäistä maksuvaikeuskierteeseen joutumista. Omista luottotiedoista kannattaa pitää kiinni kaikin keinoin ja myös tässä suhteessa kilpailutetun ja tarkkaan vertaillun yhdistelmälainan hakeminen on oivallinen vaihtoehto".

5. vinkki: muista jatkossa kilpailuttaa uudet lainasi saman tien

"Jos asiakas tarvitsee myöhemmin uutta lainaa, neuvon häntä kilpailuttamaan uuden lainansa saman tien Joustoluotto.com sivustomme kautta. Lainaa ei kannata koskaan ottaa suin päin, sillä esimerkiksi oman pankin tarjoama laina ei välttämättä olekaan se paras ja edullisin vaihtoehto, vaan kilpailuttamiseen kannattaa jatkossakin ehdottomasti käyttää sivustoiltamme löytyvää lainahakemusta. Olenkin huomannut, että kun asiakas hakee lainaa kauttamme kerran, on entistä todennäköisempää, että hän hakee lainaa kauttamme uudelleenkin jossakin vaiheessa elämää. Tämä kertoo mielestäni siitä, kuinka tyytyväisiä asiakkaamme palveluumme ovat."


-

Yhdistalaina.com ja Joustoluotto.com ovat osa Creditler.com -palvelua, joka on puolueeton rahoitustuotteiden vertailupalvelu Euroopassa.