Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Niilo Keränen Tai­val­kos­kel­ta va­lit­tiin Kes­kus­tan alue­val­tuus­to­ryh­män johtoon

Keskustan aluevaltuustoryhmä piti järjestäytymiskokouksensa perjantai-iltana. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Niilo Keränen Taivalkoskelta. Ryhmän varapuheenjohtajina tulevat toimimaan Anneli Näppä Oulusta ja Markus Jaatinen Ylivieskasta.

Niilo Keränen on pitkän linjan vahva vaikuttaja sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilainen. Keränen on toiminut Keskustan kansanedustajana kausilla 1999–2003 ja 2015–2019. Hän on ollut myös mukana hyvinvointialueen valmistelussa suppean poliittisen seurantaryhmän jäsenenä. Kansanedustajuuden lisäksi Keränen teki työuransa useamman kunnan johtavana lääkärinä viimeisimpänä Kuusamon kaupungissa. Niilo Keränen on tällä hetkellä Taivalkosken kunnanvaltuutettu.

Keskustan aluevaltuustoryhmä lähtee rakentamaan tulevaa hyvinvointialuetta hyvässä yhteistyössä muiden puolueryhmien kanssa. Historialliseen uudistukseen tarvitaan kaikki mukaan, Keränen painottaa. Keskustan keskeisenä tavoitteena on vahvistaa perustason lähipalveluja koko maakunnan alueella.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustalla on aluevaltuustossa 33 valtuutettua. Esitykset hyvinvointialueen luottamuspaikoille Keskusta tekee kahden viikon kuluttua 19.2.