Näin Syöt­teen Lu­mi­aree­nan en­sim­mäi­nen kon­sert­ti-il­ta sujui jär­jes­tä­jien ja yleisön mie­les­tä

Lumiareenalle laskeudutaan portaita pitkin. Lumiareenan ensimmäisessä konsertissa yleisö sai kuunnella Samae Koskisen musiikkia.Lumiareenan ensimmäisessä konsertissa yleisö sai kuunnella Samae Koskisen musiikkia.
Lumiareenalle laskeudutaan portaita pitkin.
Lumiareenalle laskeudutaan portaita pitkin.
Kuva: Toivo Kiminki

Itsenäisyyspäivänä käyttöön otettu Syötteen Lumiareena sopii hyvin ainakin kevyen musiikin esittämiseen. Näin arvioi muusikko Samae Koskinen, joka yhtyeensä Koskisen korvalääke kanssa sai olla salin ensimmäinen esiintyjä.

– Saimme palautetta, jonka mukaan varsinkin salin keskellä kuuluvuus oli todella hyvä. Odotetusti se ei seinien vierillä aivan niin hyvin toimi.

Esiintyjän kannalta tila toimi hienosti, Koskinen kertoi. Hän oli otettu, kun sai olla uuden salin ensimmäinen esiintyjä.

– Syötteellä on nyt hieno tila kaikenlaiseen toimintaan, ja meistä tuntui, että tunnelma itsenäisyyspäivän iltana oli yleisölläkin hyvä, hän kiitteli.

Erittäin tyytyväinen iltaan oli myös Syötteen Tuba-ravintolan yrittäjä Anne Mikkola.

Hän naurahti odottaneensa yleisömenestystä jännityksellä ja oli helpottunut, kun areena illan edetessä alkoi täyttyä konsertin kuuntelijoista.

Anne Mikkola ehti kiireisen illan mittaan jopa vähän kokeilla laajennetun ravintolan keinutuolia.
Anne Mikkola ehti kiireisen illan mittaan jopa vähän kokeilla laajennetun ravintolan keinutuolia.
Kuva: Toivo Kiminki

Reilut 30 vuotta Syöteen ravintoloissa järjestyksenvalvontaa hoitanut taivalkoskelaisen Pohjois-Suomen hälytys- ja kiinteistönhoito oy:n yrittäjä Pekka Savolainen näki uuden areenan tuovan odotettua ja toivotua toimintaa alueelle.

– Tämä ilman muuta monipuolistaa palveluita ja sitä kautta tuo uusia kävijöitä.

Tervetulleeksi lisäksi areenan näki myös yrityksen toisen sukupolven edustaja Saku Savolainen.

– Työpaikkoja tulee lisää. Syötteellä on muutenkin nyt hyvältä näyttävä kehitys ja tekemisen meininki meneillään, Savolaiset kehuivat.

Syötteen kehittymisen ja markkinoinnin lisääntymisen oli ihan käytännön tasolla huomannut keravalainen Sami Lindroos.

Hän on näihin asti suunnannut laskettelu- ja retkeilymatkansa pohjoisempiin keskuksiin. Pitkän viikonlopun kohteeksi oli jo suunniteltu Rukaa, kun tarjous Iso-Syötteeltä miehelle putkahti.

Niinpä auton keula kääntyikin Syötteelle ja Kide-hotellille. Ylimääräistä iltaohjelmaakin järjestyi, mies naurahti odotellessaan Lumiareenassa konsertin alkua.

– Presidentinlinnan vastaanottoa ehti jo katsella, ihan mielenkiinnosta sitten tulin tänne.

Lindroosin havaintojen mukaan monitoimitila on kaikissa suuremmissa laskettelukeskuksissa.

Sellainen on tarpeen.

– Talvella voi pitemmällä lomalla olla vaihtelu laskettelulle ja hiihdolle tarpeen. Kuntosali täällä näyttää hienolta, Lindroos sanoi.

Hän yllättyi konsertin väkimäärästä. Päivällä rinteessä oli huomattavan paljon lapsia ja perheitä, eikä heitä varmaankaan tällainen iltakonsertti kiinnosta.

Lyhyt perehtyminen Syötteen mahdollisuuksiin sai Keravan miehen vakavissaan pohtimaan ensi kesän lomareissun suuntaamista Syötteen maisemiin.

Tiedossa on ollut täällä olevan hyvät maastopyöräilymahdollisuudet.

– Ja onhan matkakin lyhyempi tänne kuin Lapin keskuksiin, hän lisäsi.