Pääkirjoitus

Ma­koi­sia unia tun­tu­ri­mai­se­mis­sa – pian entistä useampi pääsee naut­ti­maan Pu­das­jär­ven tar­joa­mis­ta mah­dol­li­suuk­sis­ta

Viime viikolla uutisoimme Pudasjärvellä meneillään olevista suurista rakennushankkeista.

Tällä viikolla teema saa jatkoa, sillä sivuiltamme selviää, että Syötteellä on lähitulevaisuudessa käynnistymässä useita uusia rakennushankkeita.

Kaupunki voi omilla toimillaan vaikuttaa kehityksen suuntaan ennen kaikkea kaavoituksen avulla. Jo vuosia Syötteelle on pyritty muodostamaan selkeää toiminnallista keskusta. Nyt suunnitelma alkaa pala palalta asettua kohdalleen.

Yhtenä matkailualueen kehityksen pullonkaulana on pidetty majoituskapasiteetin riittävyyttä. Petipaikkojen määrä on onneksi kasvanut tasaisesti, mikä on koko ajan parantanut Syötteen mahdollisuuksia menestyä pohjoisen matkailualueiden välisessä vertailussa.

Viime vuonna Iso-Syötteen rinteiden juurelle valmistui huoneistohotelli, jossa on 60 huonetta. Tunturin laella keskitytään kesän ajan rakentamaan uutta hotellia. Toiminta on tarkoitus pyöräyttää käyntiin ainutlaatuisessa kiinteistössä syyskuussa.

Hotellimajoitusta tarjotaan myös Pikku-Syötteellä, ja lisäksi mökkitarjonta on runsasta koko laajalla matkailualueella. Myös asuntovaunun ja -auton kanssa liikkeellä olevat on otettu huomioon, ja toki matkailijoilla on mahdollisuus levätä luonnon helmassakin, vaikkapa autiotuvassa.

Vielä tilaa ja tarvetta uudelle kuitenkin on. Kaavaluonnoksessa Iso-Syötteen rinteiden alla sijaitsevan Romekievarin taakse on suunniteltu paikka uudelle nelikerroksiselle huoneistohotellille. Pelkästään se tietäisi noin 240–300 vuodepaikkaa lisää. On ilahduttavaa, että alue kiinnostaa sijoittajia ja rakentajia – myös paikallisia sellaisia.

Majoituskapasiteetin kasvattaminen tukee vahvasti alueen kehittämistä kohti ympärivuotista matkailua.

Juuri nyt eletään upeaa yöttömän yön aikaa, joka on varmasti yksi valttikortti kesämatkailuun liittyen. Nautitaan mekin luonnon kukkivasta kauneudesta. Oikein rentouttavaa juhannusta kaikille Iijokiseudun lukijoille!