Pääkirjoitus

Luovasta heittäytymisestä on hyviä seurauksia – Pudasjärvellä on paljon muutakin kuin kauniita maisemia

Taide moninaisine mahdollisuuksineen on noussut yhdeksi korona-ajan ilmiöksi. Valtakunnan tasolla on uutisoitu, kuinka taidetarvikkeet ovat loppuneet kaupoista. Maalauksia, askarteluja, veistoksia ja käsitöitä on valmistunut monissa kodeissa.

Suomalaiset ovat hakeneet elämäniloa ja mielenrauhaa luovuudesta, taiteesta ja kulttuurista laajasti. Luova toiminta ja käsillä tekeminen ovat herkkua aivoille ja antavat kaivattua vastapainoa puuduttavalle ajatustyöskentelylle ja ruutujen tuijottamiselle.

Kaiken lisäksi luovuuden lähteelle pääsee helposti ilmaiseksi, kun vain uskaltaa heittäytyä ja kokeilla. Mahdollisuuksia on rajattomasti aina kuvataiteesta musiikkiin tai valokuvauksesta tanssiin.

Kokoontumisrajoituksia vapautettiin elokuussa. Suomalaiset ovat pitkästä aikaa nauttineet elävästä musiikista konserteissa. Tällä viikolla Pudasjärvenkin torilla soitto soi ensimmäisen kerran pitkiin aikoihin toritapahtumassa maanantaina. Parasta aikaa kokemuksia voi hakea myös useista avoinna olevista taidenäyttelyistä.

Ensi viikonloppuna on tarjolla kulttuurielämyksiä Siuruan suunnalla. Yksi kansainvälisesti tunnetuin pudasjärveläinen tapahtuma on varmastikin Korkokenkäkukkamekkosuohiihdot, joiden järjestämistä korona ei hidasta. Taiteilija Kari Tykkyläisen luotsaama erikoislaatuinen tapahtuma on vuosien saatossa kasvattanut mainettaan niin kotimaassa kuin maailmalla. Tänä vuonna Kapustasuolla kuvataan Ylen Egenland-matkailuohjelmaa. Kulttuurimatkaoppaan matkakohteen merkitään myös Egenlandin verkkosivuston kartalle. Tällä hetkellä kartalla ei ole yhtään merkintää Pudasjärveltä, mutta onneksi siihen saadaan nyt muutos!

On myös tärkeää, että itse pidämme Pudasjärven lippua korkealla kulttuurin saralla ja kerromme siitä, mitä muuta meillä on kuin kauniita metsiä, soita ja tuntureita. Jokainen voi myös omalla kohdallaan pohtia, voisiko kokeilla jotain uutta. Väitän, että heittäytyminen hyväntahtoiseen luovaan hulluuteen tuo hyviä seurauksia.