HILLAT JA MARJAT: Hil­las­tus le­viä­mis­vai­hees­sa – Rä­mei­den ja korpien hillat näyt­täi­si­vät olevan pa­rem­pia, niillä hilla kypsyy myö­hem­min

Juuri nyt: Pi­lik­ki­viik­ko alkoi maa­nan­tai­na – Kuka on tämän vuoden pi­lik­ki­mes­ta­ri?

MIELIPIDE: Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le torin yl­lä­pi­dos­ta

Lukijalta

Lu­ki­jal­ta: Pu­hos­ky­län kun­to-ta­pah­tu­ma

Puhoskylän perinteinen kuntoilutapahtuma lauantaina keräsi ennätys osanottajamäärän. Sanan varsinaisessa merkityksessä paikalla oli ihmisiä vauvasta vaariin. Nuorin oli muutamia kuukausia ja meitä koronaikärajan riskiryhmään kuuluvia ainakin muutama köpyttelijä.

Vientiä oli ja tietä piisasi, vaikka olisi latonut Näljänkään asti, mutta kaikki osallistujat, ymmärsivät omat rajansa.

Leikkimielinen, ilman kilpailua suorittaminen oli taas enempi kuin paikallaan kokeilla kropan kuntoa ja samalla mielen virkeyttä, onko hummeetit paikallaan.

Kuka mitenkin kulki. Pyöräilijät meni menojaan. Kävivät, missä kävivät ja ajatkin otti itsekukin. Mikko Kaski repäisi 60 km aikaan 2.02. Esko Niskasaari, Tanja Halme ja Sirkka Jakobsen saman matkan, 59 km, 2 tuntia.

Edvin Honkanen, Hanne Kaisa Kaski ja Raija Honkanen vetivät pyörän peräkärryllä neljää tyttöä reilut 26 km aikaan 1h 38 min. Eero Karjalainen, 47 km, 3 h.

Puolimaraton: Jori Matti Honkanen, 1.49; Arto ja Janne Honkanen 1.50. hölkkä/kävely: Aija Honkanen, 16 km 2.15. Soili Karjalainen käveli 10 km aikaan 1.50.

Laura Tervonen hilipasi 12 km aikaan 1,51. Erkki Honkanen köpytteli neljännes maratonin, 1.37. Anna-Riina Mäkäräinen, Mileon ja Metti vaunussa kävelyn 10 km aika oli 1.50.

Huolto- ja kannustusjoukon vetäjänä toimi Juho Pekka Honkanen moottoripyörällä – periaatteella, missä jano, siellä apu. Välillä sai jokainen käyttää mielikuvitusta, ottaa vaikka kuvitteelliset hörpyt.

Sää suosi, ihan niin kuin tilauksesta, varsinkin kun oli lapsiakin osanottajina. Kaikille liikunnallista ja muutenkin riemukasta kesän jatkoa, marjojakin voi joitakin saada.

Erkki Honkanen