Mainos

Li­min­gas­sa yrit­tä­jää tai työn­ha­ki­jaa ei jätetä tyhjän päälle: ”On tärkeää tietää, min­kä­lais­ta työ­voi­man tar­vet­ta yri­tyk­sil­lä on"

Liminka saa yrittäjiltä kiitosta erinomaisista yritys- ja työllisyyspalveluista. Yrittäjillä on tunne, että kuntaa ihan oikeasti kiinnostaa, miten yrityksellä menee.

Pasi Inkeroinen on liminkalainen yrittäjä, joka aloitti viime kesänä rakentamaan yritykselleen uusia toimitiloja Liminkaan, kun aiemmat tilat alkoivat käydä liian ahtaaksi. Inkeroinen on ollut tyytyväinen asiointiin kunnan yrityspalveluiden kanssa.
Pasi Inkeroinen on liminkalainen yrittäjä, joka aloitti viime kesänä rakentamaan yritykselleen uusia toimitiloja Liminkaan, kun aiemmat tilat alkoivat käydä liian ahtaaksi. Inkeroinen on ollut tyytyväinen asiointiin kunnan yrityspalveluiden kanssa.

Limingan kunnalla on varsin kunnianhimoinen tavoite: se haluaa olla koko Suomen yritysmyönteisin kunta.

Pasi Inkeroinen on liminkalainen yrittäjä kolmannessa polvessa. Inkeroisen omistama Belakon Pinnoite Oy on lattiapinnoitussuunnittelua ja -urakointia tekevä perheyritys, jossa työskentelee yrittäjän lisäksi kuusi työntekijää.

Inkeroisen mielestä Limingassa yrittäjällä on hyvä olla. Yhteistyö kunnan kanssa on ollut aina ketterää ja asiantuntevaa.

Inkeroisen kokemuksen mukaan kunnan asiantuntijoilla kiinnostaa aidosti, miten yrityksellä pyyhkii.

”Tukea, vinkkejä ja apuja on tullut kunnalta niin, ettei ole tarvinnut tyhjän päälle jäädä. Yhteistyö on sujunut jouhevasti ja hankeasiantuntija on auttanut erimerkiksi Finnveran hakemukseen liittyvän byrokratian kanssa."

Kunnan tehtävä on tukea yrittäjiä

Liminkalaiset yrittäjät nostavat Limingan vahvuuksiksi erinomaisen sijainnin sekä edulliset tontit ja tilavuokrat. Kun yritykselle pitäisi löytää Limingasta sopiva tontti tai uusi toimitila, etsimiseen saa taatusti apua kunnalta.

Pasi Inkeroinen rakentaa yritykselleen parhaillaan Liminkaan uusia toimitiloja, sillä nykyiset toimitilat ovat käyneet pieniksi yrityksen tehtyä kasvua noin 50 prosentin vuosivauhtia.

Uudesta hallista tulee todella komea. Valoisaan toimitilaan rakennetaan suuret ikkunat, terassi myyntitilojen yhteyteen ja pihalle vielä oma suihkulähdekin. Hallin julkisivu on suoraan vilkkaalle kasitielle päin.

Hallin rakentaminen on vielä kesken, mutta sen on määrä valmistua tänä vuonna.

”Toimitilat, varastotilat ja myyntiesittelytilat ovat meille välttämättömyys kasvun kannalta. Sijainnin lisäksi korostan omannäköistä hallia, joka itsessään on yrityksemme näyteikkuna”, Inkeroinen sanoo.

Pasi Inkeroisen yrityksen uusi ja tilavampi halli rakentuu Limingan yritysalueelle aivan kasitien varteen, jossa näkyvyys on taattu.
Pasi Inkeroisen yrityksen uusi ja tilavampi halli rakentuu Limingan yritysalueelle aivan kasitien varteen, jossa näkyvyys on taattu.

Limingan kunnan elinkeinojohtaja Teemu Haapala pitää erityisen tärkeänä sitä, että kunta panostaa kaikenlaisiin ja kokoisiin yrityksiin ja kuuntelee tarkalla korvalla sekä nykyisten että tulevien yrittäjien toiveita.

”Kunnan elinvoima on täysin riippuvainen yrittäjistä, sillä kunta ei voi yksin rakentaa elinvoimaa. Kunta kasvaa, kukoistaa ja säilyy elinvoimaisena, kun täällä on työpaikkoja, palveluita ja monenlaisia yrityksiä. Meidän tehtävämme on tukea yrittäjiä ja antaa mahdollisimman hyvä pohja yrittämiselle”, Haapala sanoo.

Kunta auttaa työvoiman etsimisessä

Jotta yritykset voivat kehittyä ja kasvaa, tarvitaan osaavaa työvoimaa.

Kunnan työllisyyspalvelut mielletään usein ensisijaisesti työnhakijoiden avuksi, mutta yhtä lailla työllisyyspalveluiden asiantuntijat toimivat yhteistyössä yrittäjien kanssa. Se on huomattu vahvasti Limingassa, jonka työllisyyspalvelun asiantuntijat ovat päivittäin yhteydessä paikallisiin yrittäjiin.

Limingan kunnan työllisyyspalveluissa työskentelevän Annukka Hanni-Niemikorven mukaan yhteistyö yrittäjien kanssa on välitöntä ja hyödyttää kaikkia osapuolia.

”On tärkeää, että tiedämme, minkälaista työvoiman tarvetta paikallisilla yrityksillä on. Me pyrimme auttamaan yrittäjiä niin, että he saavat keskittyä omaan työhönsä ja me voimme etsiä heille sopivaa työvoimaa ja tukea myös käytännön asioiden hoitamisessa.”

Limingan kunnan työllisyyspalveluiden tiimissä työskentelee yhteensä viisi asiantuntijaa, jotka pitävät tiiviisti yhteyttä paikallisiin yrityksiin, työnhakijoihin ja verkostoihin sekä kartoittavat Limingan alueen työllisyysmahdollisuuksia.

Palvelu on ketterää: kun kääntyy Limingan työllisyyspalveluiden puoleen, saa yleensä vastauksen kysymykseen jo saman työpäivän aikana. Hanni-Niemikorpi toivookin, että yrittäjät pirauttaisivat rohkeasti aivan kaikissa työvoimaan liittyvissä asioissa, vaikka jo ennen yrityksen perustamista.

”Kaikki työnantajat eivät esimerkiksi vieläkään tiedä palkkatuesta. Palkkatuki voi olla jopa 50 prosenttia palkkauskustannuksista vuoden ajan, ja sehän kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, kun yritys on työllistämässä uutta henkilöä: autamme mielellämme kartoittamaan, minkälaisia tukimuotoja työllistymisen tueksi olisi mahdollisesti tarjolla.”

Työllisyyspalveluissa on asiakkaana tällä hetkellä noin 200 liminkalaista työtöntä työnhakijaa.

Työllisyyspalveluissa kartoitetaan jokaisen työnhakijan yksilöllinen tilanne: mitä haaveita hänellä on omalle urapolulleen, onko elämässä jotakin esteitä työllistymiselle ja mitä aiempaa kokemusta työnhakijalla on. Sen jälkeen etsitään yhdessä polku sopivaan työpaikkaan.

Ratkaisuna voi olla esimerkiksi lisäkouluttautuminen tai työkokeilu paikallisessa yrityksessä.

”Pystymme reagoimaan nopeastikin: saatan kilauttaa paikalliselle yrittäjälle samantien ja sopia hänen kanssaan haastattelusta, jos tiedän, että hänellä on hakusessa juuri tällainen tyyppi. Olemme saaneet todella paljon hyvää palautetta yrittäjiltä, kun olemme löytäneet heille huipputyöntekijöitä, ja moni onkin löytänyt työkokeilun kautta itselleen pysyvän työpaikan”, Hanni-Niemikorpi kertoo.

Tutustu Limingan kehitys- ja yrityspalveluihin osoitteessa Yrityspalvelut – Liminka.

Miksi yritys Liminkaan?
  • Tupoksen Ankkurilahden tilavat ja edulliset yritystontit moottoritien varressa
  • Yritystontteja on myös Limingan keskustan liepeillä Liminganportin alueella, 8-tien vieressä
  • Oulusta on vain vartin ajomatka Ankkurilahteen ja kaksikymmentä minuuttia Liminganporttiin
  • Limingassa on yrittäjämyönteinen ilmapiiri ja erinomaiset elinkeinopalvelut 
  • 60 minuutin etäisyydellä asiakkaita on jopa yli 300 000
  • Sitoutunutta työvoimaa löytyy niin Limingasta kuin lähikunnista