Levi, Ruka ja Pyhä sul­keu­tu­vat ensi vii­kol­la – Asiak­kai­den ja hen­ki­lö­kun­nan tur­val­li­suus en­si­jai­nen

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Rukakeskus Oy sekä Pyhätunturi Oy sulkevat laskettelurinteet, Hotelli Pyhätunturin sekä tunturien vuokraamopalvelut  viikon kuluttua 28.3.2020  kello 19.00. 

– Päätös on erittäin raskas, mutta ainoa oikea tilanteessa, jossa meidän kaikkien on kannettava vastuumme koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä ennen kaikkea varmistaaksemme henkilöstömme sekä asiakkaidemme hyvinvoinnin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja, perheyrittäjä Ville Aho toteaa.

Iso-Syötteellä vastaavaa päätöstä mietittiin perjantain aikana. Perjantaina alkuillasta hiihtokeskus Iso-Syötteeltä tiedotettiin, että rinteet suljetaan lauantaina 28. maaliskuuta kello 19.00.

– Tulemme noudattamaan suosituksia. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on kuitenkin ensijainen.

Kausi on muuten ollut kohtuullinen, kertoo Iso-Syötteen yrittäjä Jorma Terentjeff.

– Siitä voi tarkemman arvion tehdä myöhemmin. Korona teki yrittäjän kannalta keväästä synkän, vaikka lunta ja hienoja ilmoja olisi meillä nyt muuten riittävästi. Tosiasioille ei kuitenkaan voi mitään.

Hiihtokeskusten sulkeminen tällaisessa poikkeustilanteessa vaatii runsaasti toimenpiteitä ja päätös vaikuttaa kymmenien yrittäjien, satojen työntekijöiden ja tuhansien asiakkaiden tilanteeseen, muistuttaa Ville Aho.

– Kaikkien toimijoiden osalta tarvitaan aikaa, jotta tämä poikkeuksellinen tilanne voidaan hoitaa vastuullisesti kaikki osapuolet huomioiden. Tästä syystä hiihtokeskuksia ei tulla sulkemaan välittömästi vaan 28.3.2020. Jäljellä olevan ajan olemme auki kaikkia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä noudattaen, kuten tähänkin asti.

– Pyydämme kaikilta ymmärrystä tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa. Ymmärrämme päätöksemme vaikutukset tuntureiden kaikille hienoille yrittäjille, mutta uskomme ja teemme kaikkemme, että tästäkin selviämme yhteistyössä, Aho sanoo.

Kiitämme kaikkia kuluneesta talvikaudesta ja toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi nauttimaan lumen ja laskettelun riemuista ensi kaudella. Kesän aukioloajoista tiedotamme myöhemmin.

Suomen talvikausi alkaa Rukalla jo 2.10.2020 ja Pyhän rinteiden avaustavoite on 19.11.2020.

Juttua päivitetty perjantaina 20.3.2020 kello 19.20. Lisätty tieto hiihtokeskus Iso-Syötteen sulkemisesta.