Kylät menevät nettiin ke­sä­kuus­sa – Avoimet kylät ver­kos­sa -päi­vä­nä kylillä tuo­te­taan verk­ko­si­säl­tö­jä eri ka­na­viin

"Kylissä on nyt oikea aika ottaa digiloikka."

Iijokiseutu

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa, tiedottaa Suomen Kylät ry.

Päivää vietetään 13. kesäkuuta, ja sen toteutuksessa kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian vanhoista kuvista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä.

Avoimet Kylät verkossa -päivän tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen.

Kylä tuottaa ja päättää sisällöstä itse. Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on kylien omat verkkosivut ja Facebook.

Kylä julkaisee materiaalin omalle sivuilleen tai kanavalleen. Lisäksi päivän materiaalia voi julkaista kylän Youtube-kanavalla ja Instagramissa.

– Kylien brändi on parhaillaan hyvä, joten nyt kylissä on nyt oikea aika ottaa digiloikka, kertoo Suomen Kylien viestintäsuunnittelija Anssi Ketonen tiedotteessa.

Tarkoituksena on innostaa suuri määrä kyliä mukaan tuottamaan erilaista sisältöä, jotta päivän näkyvyys saadaan hyödynnettyä tehokkaasti.

Päivän yhtenä teemana on ulkoilu ja lähiliikuntapaikat. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset löytävät paremmin kylien ulkoilumahdollisuuksien pariin.

Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa käytetään tunnistetta #avoimetkylät.

Avoimet Kylät verkossa -päivän toteutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä. Ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.

Suomen Kylät ry on valtakunnallinen paikalliskehittäjien järjestö, joka yhdistää kylätoiminnan, Leader-toiminnan ja kortteleiden aktiivit samaan verkostoon. Järjestö edustaa valtakunnallisesti Suomen 4200 kylää, ja sen jäseniä ovat mm. maakunnalliset kyläyhdistykset ja kaikki Suomen 54 Leader-ryhmää.