Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mos­sa yh­dis­tys os­ta­mas­sa voi­ma­laa – Kuu­sin­gin Myl­ly­kos­ki ha­lut­tai­siin mu­seoi­da

Kuusamo

Kuusamoon perustettu yhdistys pyrkii ostamaan Koskienergian Kuusamossa sijaitsevan Kuusinkijoen Myllykosken voimalaitoksen, museoimaan se ja ohjaamaan voimalaitoksen vedet läheisen piilijoen kautta. Näin tarkoitus on turvata vaelluskalojen lisääntymisalueet.

Koskienergialla on Koillismaalla myös useita  muita pienvoimalaitoksia. Näiden osalta vastaavia hankkeita ei ole meneillään. Pintamon voimalaitoksella yritys kertoo noudattavansa säännölstelyn ehtoja tiukasti..

– Pudasjärven Pintamolla olemme ely-keskuksen kanssa päässeet säännöstelystä sopimukseen, jonka avulla myös Pintamojärven vedenluokitus nousi hyvään tilanteeseen. Pintamossa yhtiö noudattaa määräyksiä tiukempia säännöstelysuosituksia, kertoo Koskienergian toimitusjohtaja Hannu Ruotsalainen.

Pintamon lupa-asioista on kuitenkin meneillään oikeusprosessi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.