Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Kuu­sa­mos­sa nurin kaksi karhua – Naa­ras­kar­hut am­mut­tiin itäi­sel­lä po­ron­hoi­to­alueel­la

Kuusamossa on kaadettu kaksi karhua maanantaina 23. elokuuta. Itäiseltä poronhoitoalueelta ammutut karhut olivat molemmat naaraita.

Myös Inarissa saatiin itäisellä poronhoitoalueella nurin yksi uroskarhu karhunmetsästyksen ensimmäisenä metsästyspäivänä maanantaina 20. elokuuta.

Karhua (lukuun ottamatta vuotta nuorempaa karhun pentua sekä karhunaarasta, jota tällainen pentu seuraa) voidaan poronhoitoalueella metsästää kiintiön nojalla 20.8. – 31.10.2021. Karhun pentu ja sen emä ovat siis rauhoitettuja eikä niitä saa metsästää, Riistakeskuksen tiedotteessa sanotaan.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti läntisen poronhoitoalueen karhunpyyntikiintiö on 20 karhua ja itäisen poronhoitoalueen kiintiö 70 karhua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.