Kuokka maahan jo tänä syksynä

Huoneistohotelli (vas.) ja Lumiareena rakennetaan olemassa olevan Safaritalon molemmin puolin. Ilmakuva Iso-Syötteen rinteen suunnasta.
Huoneistohotelli (vas.) ja Lumiareena rakennetaan olemassa olevan Safaritalon molemmin puolin. Ilmakuva Iso-Syötteen rinteen suunnasta.

Syötteen uuden hotellin rakentaminen alkaa

Iso-Syötteellä käynnistyy kuluvan syksyn ja tulevan kevään aikana 10 miljoonan investoinnit, joista suurin osa tulee uusiin matkailua palveleviin rakennuksiin.

Hankkeiden takana ovat Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki.

Hiihtokeskuksen ala-aseman alueelle, nykyisen Safaritalon molemmin puolin, nousee 120-paikkainen huoneistohotelli Kide ja monipuoliseen käyttöön tarkoitettu Lumiareena. Myös parkkialueen kapasiteetti kaksinkertaistuu kuuteensataan paikkaan.

Hotellin perustusten rakentaminen aloitetaan tänä syksynä ja ensimmäiset vieraat on määrä toivottaa tervetulleiksi reilun vuoden päästä.

Hotellin rakennuttajana toimivan Huoneistohotelli Kide Oy:n omistaja Terentjeff kertoo kuokan iskevän maahan vielä tämän kuun aikana.

– Uusi hotelli lisää alueen majoituskapasiteettia ja sen myötä voimme palvella matkailijoita entistä paremmin ympäri vuoden, iloitsee teollisuusneuvos ja uskoo hotellin lisäävän hiihtokeskuksen asiakasmäärää merkittävästi.

– Hiihtokeskus on viimeisen kahdeksan vuoden aikana investoinut rinnealueisiin. Hotellin avulla pääsemme voimakkaampaan kasvuun, joka mahdollistaa entistä isommat investoinnit myös hiihtokeskuksen puolelle, perustelee Terentjeff.

Hotellin rakentaa Lehto Group Oy, joka tekee huoneet yksikköinä tehtaallaan Oulaisissa. Ne kuljetetaan Syötteelle valmiina ja asennetaan paikan päällä.

Elementtirakentaminen tapahtuu optimaalisissa olosuhteissa ilman kosteusvaurioiden riskiä ja samalla suojellaan ympäröivää herkkää tunturiluontoa.

Hotelliin tulee 60 huoneistoa, joista jokaisesta löytyy kylpyhuoneen lisäksi keittiö. Hotellin yhteydessä toimii myös ravintola. Rakennuksesta tulee Suomen ensimmäinen maalämmöllä toimiva hotelli.

Sekä hotellin että monitoimiareenan suunnittelussa on Terentjeffin mukaan otettu huomioon Iso-Syötteen upeat maisemat ja rakennukset ovat alusta asti suunniteltu sopimaan ympäristöönsä.

Myös hotellin konsepti on uudenlainen. Asiakkaat pääsevät varaamaan, maksamaan, tilaamaan lisäpalvelut sekä kirjautumaan sisään ja ulos hotellista mobiililaitteilla.

Hotellin välittömään läheisyyteen Pudasjärven kaupungin kaavaileman Lumiareenan pohjatyöt alkoivat viime viikolla maansiirtotöillä. Varsinaiseen rakentamiseen päästään, kunhan lopulliset rahoituskuviot saadaan järjestettyä.

Monitoimihalliin on tulossa noin 1400 neliötä muuntautuvaa salitilaa, sekä kunto- ja vapaapainosali ryhmäliikuntatiloineen. Areena yhdistyy kaupungin omistuksessa olevaan Safari-taloon, jonka ravintolatilat laajenevat osittain areenan puolelle.

Kaupunginjohtaja Tomi Timosen mukaan investoinnillaan kaupunki tähtää Syötteen ja samalla koko Pudasjärven matkailun ympärivuotiseen kasvuun.

– Matkailu on Pudasjärvelle tärkeä elinkeino, jonka vaikutukset kunnan työllisyyteen ja talouteen ovat jo nyt huomattavat, hän toteaa.

Tällä hetkellä Syötteen alue kärsii hotellitasoisen majoituksen vähäisyyden lisäksi tapahtuma- ja sisäliikuntapaikan puutteesta. Areena mahdollistaa Timosen mukaan ympärivuotisen toiminnan ja eri kokoiset yritys- ja yleisötilaisuudet.

– Ilman uutta hotellia areenaa ei olisi tullut. Lisämajoituskapasiteetti tulee tarpeeseen, jotta areena saadaan monipuolisesti hyödynnettyä.