Tuulivoima: Tuu­li­al­fa sai yh­teis­työ­kump­pa­nik­seen eu­roop­pa­lai­sen tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­jan – hank­kei­ta Pu­das­jär­vel­lä ja Kuu­sa­mos­sa: Uo­le­vin­suon kaa­voi­tus­aloi­te kau­pun­gil­le

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

KRP va­roit­taa hui­jaus­säh­kö­pos­teis­ta, joiden lä­het­tä­jät pyr­ki­vät jäl­jit­te­le­mään po­lii­sin vies­te­jä – vas­taa­not­ta­jia ke­ho­te­taan pois­ta­maan viestit avaa­mat­ta liit­tei­tä

Keskusrikospoliisi varoittaa KRP:n nimissä lähetettävistä huijaussähköposteista. Sähköpostit eivät ole poliisilta, vaan rikollisilta, jotka pyrkivät jäljittelemään poliisin käyttämiä sähköpostiosoitteita.

Viestien sisällöt vaihtelevat ja niitä on lähetetty eri sähköpostiosoitteista, KRP sanoo. Viestejä yhdistää KRP:n mukaan se, että otsikossa mainitaan "artikla 360", niiden liitteenä lähetetään pdf-tiedostoja ja viesteissä vastaanottajan väitetään syyllistyneen rikokseen.

– Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa. Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia, kommentoi poliisin kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa KRP:sta.

KRP kertoo tiedotteessaan, että samantyyppisistä huijauksista on varoittanut hiljattain myös Euroopan poliisiviranomainen Europol. Europol varoitti samalla kerralla myös huijaussoitoista, jotka näyttivät tulevan Europolin puhelinnumeroista. Vastaavaa ilmiötä ei ole toistaiseksi havaittu Suomessa.

Fakta

KRP:n ohjeet huijausviestejä saaneille

Jos saat ylläkuvatun viestin, poista se avaamatta liitteitä. Sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä asian suhteen.

Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut pankkitietojasi, ole yhteydessä välittömästi omaan pankkiisi.

Tee rikosilmoitus poliisille, kun olet ottanut yhteyttä pankkiin.

Lähde: Keskusrikospoliisi