Ko­ro­na­vi­rus ei aiheuta eri­tyis­toi­men­pi­tei­tä Ou­lun­kaa­ren ter­veys­pal­ve­luis­sa – hyvä kä­si­hy­gie­nia tärkeää

Ensimmäinen Wuhan-koronavirustapaus varmistui Suomessa tällä viikolla. Sairastunut matkailija on sairaalahoidossa Lapin keskussairaalassa ja altistuneet ovat seurannassa.

– Tartunnan riski Lapissa ja Oulunkaaren alueella on edelleen hyvin pieni, eikä erityistoimenpiteisiin ole syytä, Oulunkaaren terveyspalveluita tiedotetaan.

– Suomessa on hyvä valmius tutkia ja hoitaa myös koronavirusinfektioita, ja viranomaiset ja matkailualan toimijat seuraavat tilannetta.

Vaikka koronavirus ei aiheuta erityistoimenpiteitä, Oulunkaarelta painotetaan etenkin käsihygienian tärkeyttä tartuntojen ehkäisemisessä. Koronavirukselta voi suojautua kuten muiltakin hengitystieinfektioilta.

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta. Esimerkiksi tavallinen flunssa sekä influenssan, RS-viruksen ja hinkuyskän kaltaiset taudit tarttuvat yskiessä ja aivastaessa hengitystie-eritteillä tahrautuneiden käsien välityksellä.

Oulunkaarelta ohjeistetaan käsienpesemisessä. Kädet tulisi pestä aina, kun tulee ulkoa sisälle, ennen ruoanlaittoa ja ruokailua, wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen sekä niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.

Lisäksi kädet pitää pestä silloin, kun on koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Lisätietoja koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n sivuilta:

Wuhanin koronaviruksesta saa lisätietoa tästä linkistä.

Usein kysytyt kysymykset löydät tästä linkistä.