Kontion lakko jatkuu tois­tai­sek­si – saha on py­säy­tet­ty

Lakko jatkuu Kontiotuotteen tehtaalla Pudasjärvellä osana laajempia työtaistelutoimia.
Lakko jatkuu Kontiotuotteen tehtaalla Pudasjärvellä osana laajempia työtaistelutoimia.
Kuva: Risto Pikkupeura

Mekaanisen metsäteollisuuden sovittelua jatkettiin perjantaina 31.1. aamulla kello 9. Myös Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry sovittelevat perjantaina. Mekaanisen metsäteollisuuden seuraava sovittelu on ensi viikon keskiviikkona 5. helmikuuta

Puusepänteollisuuden ja bioteollisuuden sopimusalojen neuvottelut on myös aloitettu. Edistystä neuvotteluissa ei vielä olla vielä saavutettu.

Mekaanisessa metsäteollisuudessa kahden viikon lakko ja tukilakko sekä ylityökielto jatkuu. Ylityökielto koskee sopimusaloja 13.1.–9.2.2020. Lakko mekaanisessa metsäteollisuudessa alkoi viime maanantaina. Lakko jatkuu 9. helmikuuta saakka.

Teollisuusliiton mukaan lakon ja tukilakon piirissä ovat kaikki työpaikalla sovellettavan työehtosopimuksen mukaiset työt ja lakko koskee kaikkia töitä katsomatta työntekijän tehtävää tai sitä, onko henkilö liiton jäsen vai ei.

Työtaistelutoimet koskevat myös muiden yritysten palveluksessa olevia työntekijöitä, jotka työskentelevät yrityksissä edellä mainittujen työehtosopimusten soveltamisalan mukaisissa tehtävissä, esimerkiksi vuokratyöntekijöinä.

Pudasjärvellä lakko vaikuttaa Kontiotuotteen tehtaan toimintaan.