Koko Pik­ku-Syöt­teen toi­min­ta kes­key­te­tään, ho­tel­li- ja ra­vin­to­la­pal­ve­lut kiinni per­jan­tai­na – yt-neu­vot­te­lut alkavat

Iijokiseutu

Pikku-Syötteen hotelli- ja ravintolapalvelut tullaan sulkemaan toistaiseksi Pikku-Syötteen hallituksen päätöksellä.

Maanantaina tehdyn päätöksen mukaisesti hotelli- ja ravintolatoiminta tullaan keskeyttämään toistaiseksi perjantaina 27.3.2020 kello 16.00.

– Koronaviruspandemian tartuntatilanne on pahentunut nopeasti ja terveysviranomaiset suosittelevat matkailun rajoittamista myös kotimaassa. Koronaepidemian hillitsemiseksi, henkilöstömme, asiakkaidemme sekä paikallisten asukkaiden suojelemiseksi olemme päättäneet keskeyttää koko Pikku-Syötteen toiminnan toistaiseksi, Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala toteaa.

Pikku-Syöte ryhtyi jo viime viikolla toimenpiteisiin koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi keskeyttämällä rinne- ja vuokrauspalvelunsa. Pikku-Syöte sulki rinnetoimintonsa ja vuokraamopalvelunsa tältä kaudelta sunnuntaina 22.3.2020 iltapäivällä laskupäivän jälkeen.

Pikku-Syöte aloitti maanantaina koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut pyritään käymään perjantaihin 27.3. mennessä. Joitakin hotellin toimintoja, kuten kiinteistöhuoltoa tullaan ylläpitämään ainakin toistaiseksi tavalla tai toisella.

– Emme ota tälle viikolle enää uusia varauksia vastaan, vaan ajamme tällä hetkellä toimintaamme alas. Vallitseva tilanne on kaikin puolin ikävä sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme, mutta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ainoa oikea ja vastuullinen päätös, Pekkala jatkaa.

Toistaiseksi vain Pikku-Syötteen karavaani-alue jatkaa palveluaan, mutta rajoitetusti. Karavaanareiden käytössä on huoltorakennus ja suihkut, mutta sauna on suljettu. Myös pyörien vuokraustoiminta on keskeytetty.

– Seuraamme edelleen viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia erityisellä tarkkuudella ja tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa, Pekkala kertaa.

Pikku-Syöte kuuluu Vuolle Setlementti -konserniin. Vuolle Setlementti on kolmannen sektorin toimija, jonka tehtävänä on toimia laaja-alaisena sosiaalityön ja vapaan sivistystyön toimijana alueellaan.