Koil­lis­maal­la moot­to­ri­ve­ne ja mo­po­skoot­te­ri läh­ti­vät var­kai­den matkaan – "Ve­neel­lä oli suuri tun­near­vo"

Moottoriveneen varkaille menettäneen Hanna Mäkelän mukaan veneellä oli erittäin paljon tunnearvoa.

Oulun poliisi kertoo tiedotteessaan Koillismaalla viime viikolla tapahtuneista varkauksista. Keskiviikon 22.7.2020 ja torstain 23.7.2020 välisenä aikana anastettiin Pudasjärven Jongunjärveltä Buster-merkkinen alumiinirunkoinen moottorivene. Tarkempi tapahtumapaikka on Jonguntien päässä oleva vanhan lossirannan venesatama. Kyseisessä veneessä oli Yamaha-merkkinen perämoottori.

Lisäksi Taivalkosken Suksitieltä on anastettu keskiviikkoillan 22.7.2020 ja perjantaiaamun 24.7.2020 välisenä aikana moposkootteri.

Pudasjärven Jongunjärveltä Hanna Mäkelän mökiltä anastettu moottorivene on yhä kateissa. Mäkelän mukaan poliisit kävivät tapahtumapaikalla, mutta vielä ei ole kuulunut uutisia.

– Sen sijaan netin kautta on tullut paljonkin havaintoja, Iistä montakin. Yksi potentiaalinen vihje kertoi, että tuntomerkkeihin sopiva vene olisi nähty maasturin perässä. Veneen päällä oli ollut myös kanootti, ja sellainenkin on viime aikoina ilmoitettu varastetuksi etelämpänä, hän kertaa.

Kuitenkaan täysin varmana potentiaalistakaan vihjettä ei voida pitää, Mäkelä harmittelee. Hänen mukaansa vene on kyllä helposti tunnistettavissa: hän on itse maalannut venettä ja tehnyt siitä muutenkin omannäköisensä.

Mäkelä kertoo olevansa yllättynyt siitä, miten nopeasti hänen ilmoituksensa anastetusta veneestä lähti somessa kiertämään. Tähän mennessä julkaisulla on jo yli 1 700 jakoa.

Koska Mäkelän vapaa-ajan asunto sijaitsee saaressa, vene on ainoa kulkuneuvo, jolla perille pääsee. Eniten varkaudessa kuitenkin harmittaa se, että veneellä oli suuri tunnearvo.

– Vene oli perintö edesmenneeltä tädiltäni hänen lapsilleen. On todella surullista, että se nyt vietiin ja lapset menettivät yhden äidiltään saamansa asian. Mikään rahallinen korvaus ei sitä pysty paikkaamaan.