Mainos

Käy­tän­nöl­li­set ja nopeat roll-up-mai­nok­set so­vel­tu­vat moneen mai­non­taan

Roll-up on rungosta ulos vedettävä, nopeasti pystytettävä mainosteline on ollut erityisen suosittu messuilla.

Marlea Oy - Natiivi paakuva

Mainosteline soveltuu messujen ja tapahtumisen lisäksi monipuolisesti myös muihin mainostustilanteisiin, kuten tuote-esittelyyn, näyteikkunoihin ja toimistoihin. Roll up on erittäin helppo kuljettaa mukana kantokassin avulla, ja rullautuu varsin pieneen tilaan, joka helpottaa sen siirreltävyyttä käyttötilanteesta toiseen.

”Suosituilla messuilla ja tapahtumilla muista näytteilleasettajista erottuminen näyttävällä osastolla ja aktiivisella asiakaskontaktoinnilla on erittäin tuottavaa”, kertoo markkinointitarvikkeisiin erikoistuneen Marlea Oy:n toimitusjohtaja Pasi Heikkinen.

”Melko pienelläkin panostuksella voidaan luoda toimiva messuosasto, joka kutsuu potentiaalisia asiakkaita luokseen”, hän jatkaa.

Erilaiset tapahtumat ja messut ovatkin varmoja tilanteita bongata suurikin määrä roll-upeja, koska niiden avulla saadaan nopeasti esille suurikokoisia ja värikkäitä mainoksia, joiden avulla on helppo houkutella potentiaalisia asiakkaita.

Roll-up-mainos toimistoissa ja aulatiloissa

Toinen yleinen käyttökohde roll-upeille on yritysten aulatilat ja toimistot, jossa niillä voidaan sekä mainostaa että opastaa; aulatilaan tai sisäänkäyntiin sijoitetun roll-upin avulla on helppo kiinnittää sisään tulevan huomio esimerkiksi kulku- tai asiointiohjeisiin.

Roll-upit soveltuvat hyvin myös julkisten tilojen ja kauppojen tuulikaappeihin, eteisiin ja käytäville, jossa niillä voidaan helposti tiedottaa vaikkapa käsidesin käytöstä.

Mitkä ovat roll-upin jatkuvan suosion salaisuudet?

Roll-upit ovat toimivin mainostustapa erityisesti mainostuspaikan vaihdellessa usein. Pop-up -myyntipisteissä, tapahtumissa ja messuilla nopea pystytys, kevyt kannettavuus ja pieneen tilaan varastointi takaavat roll-upien suosion. Roll up on myös edullinen mainos – edullisimmillaan roll-up-mallit ovat noin sadan euron hintaluokassa yleisimmässä 85x200 cm koossa. Myös suuremmat koot ovat edullisia suhteessa moneen muuhun vastaavan kokoiseen mainokseen.

Roll-upien mukana tulee lähes poikkeuksetta kätevä kantokassi, johon kokoon rullattu mainos sujahtaa puretun tukitangon kanssa. Kantokassin kahvat ja olkahihna auttavat roll-upin kantamisessa paikasta toiseen, samalla kun se varmistaa mainoksen turvallisen varastoinnin. Roll-upin mainosvuota on purettuna koneiston sisällä, joten se pysyy säilyttäessä suojassa ja puhtaana.

Roll-up-mainoksen keveys perustuu alumiiniseen koneiston runkoon ja tukitankoon. Vanhat roll-up-mainokset saattoivat olla teräsrunkoisia, jolloin ne olivat nykyaikaisia telineitä selvästi painavampia, ja niiden lattiapinta-ala saattoi olla suurempi. Nykyaikaisissa alumiinirunkoisissa roll-upeissa on yleensä esiin käännettävät tukijalat, jotka pitävät roll-upin hyvin pystyssä.

Roll-upin purkaminen ja uudelleenkasaus

Roll-up on erittäin helppo kasata ja purkaa: kuvavuodan tukitanko on oikeastaan ainoa osa, joka pitää kasata. Tukitangon pystytys ottaa vain sekunteja, samoin kuin itse kuvavuodan nostaminen pystyyn tukitankoon.

Suuremmankin määrän pystyttäminen ottaa vain lyhyen aikaa, joten roll-upit ovat erittäin suosittuja silloin, kun mainos pitää saada pystyyn ja purettua hyvin pienessä aikaikkunassa. Tämä helpottaa myös roll-up-mainoksen siirreltävyyttä – se kannattaa siirtäessä aina purkaa, koska pystytettynä sen liikutteleminen on selvästi hankalampaa.

Roll-up-mainosten kokovalikoima

Lähes kaikki roll-up-mainokset ovat korkeudeltaan hieman yli kaksimetrisiä, ja kuvavuodan näkyvän osuuden korkeus onkin yleensä tasan 200 cm. Poikkeuksiakin mainosvuodan korkeuteen on – ns. Vision -malleissa kuvavuota nostetaan esiin telineen etuosan alareunasta, jolloin itse teline jää auki taitettava tukijalka poislukien kokonaan piiloon. Tällöin myös kuvavuodan painettu korkeus voi olla suurempi, tyypillisesti noin 220 cm.

Siinä missä korkeudet ovat pääsääntöisesti hieman yli 2 metriä, leveyksissä on suurempi valikoima. Yleisin roll-upin leveys on 85 cm, ja myös 80 cm leveitä roll-up-mainoksia toisinaan käytetään. Suuremmat 100cm ja 120 cm leveät mallit löytyvät myös edullisimmista telineistä, kun taas suuret 150cm ja 200 cm leveät roll-upit löytyvät pääsääntöisesti vain hieman arvokkaammista premium-malleista. Leveidenkin roll-upien koneisto muodostuu yhdestä osasta, joka on hyvä ottaa huomioon – se ei välttämättä mahdu esimerkiksi porrasperäisen henkilöauton takakonttiin.

Roll-upien ominaisuuksia

Erilaiset roll-up-telineet eroavat toisistaan lähinnä rungon ja tukitankonsa osalta, poislukien jo aiemmin mainitut ns. Vision -mallit, joissa kuvavuodan grafiikka on tavanomaista roll-upia korkeampi. Premium-malleissa runko on laadukkaampi ja koneiston kestävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Premium-mallit ovat yleensä myös hieman raskaampia, ja esimerkiksi tukitanko voi olla säädettävä korkeudeltaan.

Kaksipuolinen roll-up on erikoisuus: siinä on kaksi vastakkain aseteltua kuvavuotaa yhdessä rungossa. Tämä tekee kaksipuolisesta roll-upista jonkun verran tavallista painavamman, mutta se soveltuu sen jälkeen hyvin esimerkiksi tilanjakajaksi. Yksipuolista roll-upia ei voida painaa molemmin puolin, koska tukitanko peittäisi taustaosan grafiikkaa.

Ulkokäyttöön tarkoitettu roll-up on toinen erikoisuus muuten varsin samankaltaisissa mainostelineissä. Sen materiaalit ovat järeämpiä ja painavampia, tukijalat ovat huomattavasti leveämpiä, ja säänsuojaukseen on kiinnitetty huomiota. Ulkokäyttöön soveltuva roll-up kestää kohtuullista tuulta, kosteutta ja UV-säteilyä, mutta se ei ole kuitenkaan tarkoitettu kovaan vesisateeseen tai lumisiin olosuhteisiin.