Iso-Syöt­teen Ki­de-ho­tel­li avaa ovensa mar­ras­kuus­sa – tätä mieltä uusi ho­tel­lin­joh­ta­ja on Syöt­tees­tä

Hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki myöntää, että uusi jännittää. Koskenmäen mukaan Syötteellä otetaan nyt isoja askelia eteenpäin. – Syötteen perusinfrastruktuuri alkaa olla kunnossa, joten nyt on        hyvä mahdollisuus kehittää. Kide-hotelliinkin on valmius lisätä kapasiteettia. Kide-hotelli valmistuu Iso-Syötteen rinteiden juureen. Iso-Syötteellä on meneillään monta rakennushanketta samaan aikaan ja ne tukevat toisiaan. Hotellihuoneista on näkymä joko Luppoveden tai Iso-Syötteen rinteiden suuntaan.
Hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki myöntää, että uusi jännittää. Koskenmäen mukaan Syötteellä otetaan nyt isoja askelia eteenpäin. – Syötteen perusinfrastruktuuri alkaa olla kunnossa, joten nyt on hyvä mahdollisuus kehittää. Kide-hotelliinkin on valmius lisätä kapasiteettia.
Hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki myöntää, että uusi jännittää. Koskenmäen mukaan Syötteellä otetaan nyt isoja askelia eteenpäin. – Syötteen perusinfrastruktuuri alkaa olla kunnossa, joten nyt on hyvä mahdollisuus kehittää. Kide-hotelliinkin on valmius lisätä kapasiteettia.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Iso-Syötteen rinteiden juurella käy kuhina. Huoneistohotelli Kide näyttää päällisin puolin jo lähes valmiilta, mutta töitä riittää vielä ennen kuin ovet aukeavat majoittujille marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Samaan aikaan käytävällä hotelliin yhdistyvässä Safaritalossa tehdään mittavaa remonttia ravintola- ja saunatiloihin. Kokonaisuuteen liittyy vielä monitoiminen Lumiareena, jota rakennetaan parhaillaan. Lisäksi liikennejärjestelyjä uudistetaan ja parkkipaikkoja laajennetaan.

Tuore hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki hyppäsi elokuun alussa mukaan kovaa vauhtia etevään, Terentjeffin yrittäjäperheen hotelliprojektiin. Onneksi Espoosta kotoisin olevalle Koskenmäelle on ehtinyt kertynyt monipuolisesti oppia ja työkokemusta matkailualalta sekä Suomesta että kansainvälisesti. Ennen nykyistä pestiään hän työskenteli Hämeenkylän kartanon hotellinjohtajana.

Viime viikkoina Koskenmäki on tutustunut Syötteeseen ja hotelliprojektiin. Tunnelma on korkealla, vaikka aikataulu on tiukka.

– Lähiviikkoina huoneita aletaan sisustaa, hän esittelee lähes valmista huonetta.

Elementeistä rakennetut hotellihuoneet ovat kaikki samanlaisia. Osan 26 neliömetrin kokoisista huoneista voi yhdistää toisiinsa välioven avulla.

Hotellin toiminnallisuutta on hiottu käyttäjiä ajatellen.

– Huoneissa on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät asiakaskokemuksesta miellyttävän. Laskettelukypärä mahtuu hattuhyllylle ja suksipussi sujahtaa korotetun sängyn alle. Keittiö on varusteltu tiskikoneella ja monitoimiuunilla.

Kide-hotellin huoneita aletaan pian sisustaa. Jokaisesta huoneesta on näkymä joko Luppoveden tai Iso-Syötteen rinteiden suuntaan.
Kide-hotellin huoneita aletaan pian sisustaa. Jokaisesta huoneesta on näkymä joko Luppoveden tai Iso-Syötteen rinteiden suuntaan.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Samaan aikaan rakentamisen kanssa tarkastellaan hotellikonseptiin liittyviä teknisiä ratkaisuja.

– Hotellin toiminnan taustalla on paljon digitaalista tekniikkaa. Varmistamme, että asiakaskokemus on erinomainen. Se on ainut avain menestykseen.

Koskenmäki toteaa modernin konseptin ravistelevan perinteistä käsitystä hotellista.

– Digitaalisesti pystymme palvelemaan 24/7 ja vastaamaan nykyajan tarpeisiin. Kaiken pitää olla asiakkaalle helppoa.

Mies näyttää älypuhelintaan:

– Palvelut toimivat puhelimella. Esimerkiksi huoneen ovi aukeaa, kun puhelimeen otetaan bluetooth-yhteys.

Hotellinjohtajan mukaan digitaalisuuden ei tarvitse tarkoittaa kasvottomuutta.

– Minulle saa soittaa missä vain hotelliin liittyvissä asioissa. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla myös digitaalisessa ympäristössä, hän lupaa. Tavoittevuus on taattu, sillä Koskenmäki osti mökin hotellin vierestä.

– Varsinkin nyt alkuvaiheessa olen 90 prosenttia ajasta paikan päällä Syötteellä.

Kide-hotellin konseptissa korostuvat digitaalisuuden lisäksi kiertotalous ja ekologisuus.

– Ne tukevat toisiaan. Tekniikan avulla voidaan esimerkiksi vaikuttaa hotellin lämpötiloihin sekä valaistukseen ja siten parantaa ekologisuutta.

Digitaalisuus vaatii hyviä tietoliikenneyhteyksiä; hotelliin onkin rakennettu tuhdit kuituyhteydet ja useampi varajärjestelmä.

Koskenmäki uskoo hotellin asiakaskunnan koostuvan etenkin aktiivisista lomailijoista. Varausjärjestelmä avattiin pari viikkoa sitten, ja ensimmäiset varaukset ovat jo kalenterissa. Johtajan oikeana kätenä toimii myyntipäällikkö Juhani Ikonen. Ravintolapalveluista vastaa ravintola Tuba, joka laajentaa toimintaansa Safaritalon kiinteistöön. Kaupungin rakennuttama Lumiareena tukee kokonaisuutta muun muassa tarjoamalla kuntosalin ja laajat tilat erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

– Tämä on yrittäjien yhteinen ponnistus.

Hotellinjohtaja lumoutui Syötteen luonnosta
Martta Oinas-Panuma

Jarkko Koskenmäki koki unohtumattomia hetkiä, kun hän ensimmäisen kerran saapui Iso-Syötteelle ja nousi tunturin huipulle:

– Siellä oli pysäyttävän hiljaista, ihan oma maailmansa. Olen vaikuttunut Syötteen upeasta luonnosta. Tämä on oikeasti uniikki alue.

Koskenmäki kertoo saaneensa Pudasjärvellä lämpimän vastaanoton. Hän on muutaman viikon ajan ehtinyt tutustua Syötteen lähimaastoihin ja mahdollisuuksiin.

– Alue on todella monipuolinen. Täältä löytyy sopivia kohteita vasta-alkajille ja maailmanluokan harrastajille, hän viittaa muun muassa laskettelu- ja pyöräilyolosuhteisiin.

Hotellinjohtaja uskoo, että vaikka Syöte edelleen elää talvisesongista, on ympärivuotisuus lyömässä itseään läpi vetovoiman kasvaessa.

– Tänne voi tulla päiväksi tai pidemmäksi aikaa. Nyt majoitukseenkin alkaa löytyä vaihtoehtoja.

Koskenmäki on itsekin aktiivinen luonnossa liikkuja ja lasketteluharrastaja. Maastopyöräily ei ole miehelle tuttu laji, mutta se kiinnostaa kyllä kovasti. Ratsastaminen sen sijaan on, sillä hän kertoo omistavansa kaksi hevosta.

Koskenmäki uskoo, että Suomen eksotiikka vastaa nyt matkailun suuriin megatrendeihin. Myös kotimaan matkailussa autenttisuus kiinnostaa.

– Suomessa on iso ikäluokka, joka on reissannut maailmalla, mutta ei Suomessa. Syöte on eksoottinen paikka tälle porukalle.

Syötteen suuret investoinnit luovat pohjaa kasvulle.

– Iso-Syöte ottaa nyt isoja askelia ja uudistuu tuhdisti. Investoinnit luovat uskoa.